- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.114
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Bulaşık makinesinin içindeki Pervaneler neden çalışmaz?
Eğer bulaşık makinesi pervanesi dönmüyor ise o vakit olası sorun fıskiyedeki deliklerin tıkalı olmasıdır. Eğer delikler tıkalı ise o vakit tazyikli su akışı gerçekleşmeyecektir. Bu da doğal olarak pervanenin hareketini güç hale getirmek suretiyle engelleyecek ve hareket ettirmeyecektir.Bulaşık makinesi ses çıkarıyor ne yapmalıyım?
2. Ezme veya vızıltı sesi Ezme veya vızıltı sesi, makine suyu tahliye ederken duyulabilir. Bu ses çok yüksekse pompa çarkını kontrol edin. Bu işlem için ise alt sepeti kaldırmanız, püskürtme kolu ve filtre ünitesini çıkarmanız gerekir.Bulaşık Makinesi pervanesi neden kırılır?
Bulaşık Makinesi pervanesi neden kırılır?Bulaşık makinesinin sepetlerine çok fazla yükleme yapılması, makinedeki pervanelerin bulaşıklarınıza çarpması gibi durumlar kırılmaya neden olabilir. Makinenizdeki bulaşık miktarının kapasitesinden fazla olup olmadığını kontrol ederek düzeltin.
Bulaşık makinesi bardakları neden çatlatıyor?
Sepetlere bulaşıklarınızı yerleştirirken birbirlerinin üstüne gelecek şekilde ya da kapasitesinden fazla yükleme yaptıysanız birbirine çarparak kırılmaya neden olabilir. Bulaşıklarınızı çok fazla miktarda ve birbirine çarpacak şekilde yerleştirmemeye dikkat edin. Makinenizin pervaneleri bulaşıklara çarpıyor olabilir.Bulaşık makinesi ne işe yarar?
bulaşıkları makineye kokacak şekilde koymuyorsanız, o kadar bekletmiyorsanız ve tencereleri bulaşık fırçası/teli yardımıyla kalanlardan arındırıyorsanız çok programlı makine almanıza gerek yok. ince cam, kristal gibi narin malzemeleri çizilmeyi önlemek için sıvı deterjanla az kirli programında yıkayabilirsiniz.Bulaşık makinesinde su harcıyor?
Bulaşık makinesinde su harcıyor?makine içinde bulaşık bekletince koku yapmasın diye eklenmiş bi program olduğu belirtilmiş. 10 lt su harcıyor. ön yıkama işleminden geçmiş bulaşıklar için uygun denmiş. su; 10 lt. elektrik; günlük programla neredeyse aynı . ( -0.1o fark var. durulama için kullanılan elektrik o farkı geçiyordur muhtemelen.)
bulaşık makinesinin su giriş kısmına manyetik kireç önleyici tasarlanmış. 5 yıl garantili. bu küçük parça sayesinde makine için tuz kullanmamıza gerek olmadığını söylediler. bu parçanın değeri 60 tl. ortalama ayda 2 paket tuz kullansan ve 5 tl den hesap et aylık makinenin tuz masrafı 10, yıllık ise 120 tl yi buluyor.
makinenin iç kısmının tabanına bakın ve plastik olmasın. çünkü plastik sağlıksızdır. koku yapmasının yanı sıra hijyenik de değildir. neticede 5-10 senelik bir makine kullanacaksınız. kazan kısmı çelik olmalı tamamen. mesela bosch yerli üretim bulaşık makinesini sorun adamlara. plastik kazanlı modeli göreceksiniz muhtemelen.