Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buji arizasi aracin cekisini etkiler mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buji arızası aracın çekişini etkiler mi?​

Buji kablolarının çıkarılıp takılması sırasında oluşan iyi ateşlememe sonucunda çekiş gücü kaybolur ve tüketim artar. Ancak bu sorun varsa veya buji takılırken çatlamış ise rölanti devirlerinde de tekleme sarsıntılı çalışma olur.

Buji çok yaktırır mı?​

Buji, içten yanmalı motorlarda yakıt-hava karışımını ateşleyen makina parçasıdır. Değişik tip motorlarda kullanılmak üzere farklı boyut ve özelliklerde bujiler üretilir. Bujilerdeki en basit bir arıza bile, yakıt sarfiyatını artırırken performansın da azalmasına neden olur.
Bujilerin ayarsız olursa ne olur?
Bujiler aşındıkça ve eskidikçe, buji boşlukları aşırı sıcaklık ve pislik birikiminin bir sonucu olarak genişler. Boşluklar ne kadar genişlerse, yanma o kadar düzensiz veya etkisiz hale gelir. Eskiyen bujiler aküyü çok fazla yorar. Gaza bastığınızda egzozdan siyah duman çıkar.

Buji değişimi sonrası gaz ayarı gerekir mi?​

aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.

Bujiler kaç bin km de değişir?​

Arabalarda bulunan bujilerin ömrü ortalama 40 – 50 bin km’dir. Bu kilometreye yaklaştığında buji kontrolleri yapılmalı ve değişime ihtiyaç olduğu durumda buji değişimi yapılmalıdır.
Bujiler ne kadar sürede değişir?

Buji ıslanması neden olur?​

Bujinin yağlanmasının sebebi, silindir içerisine (yanma odasına) çok fazla motor yağının gelmesinden kaynaklanır. Yanma odasına motor yağı sızmaktadır. Yanma odasına yağ sızıntısı olmasının ve bujini yağlanmasının sebepleri: *Motora çok fazla yağ konmuştur.

Her buji her arabaya olur mu?​

Buji hangi araçlarda hangi motorlarda bulunur? Bujiler benzinli ve benzinli/lpg’li motorlarda kullanılır. Benzinli motora sahip tüm araçlarda ateşleme bujisi kullanılır. Dizel araçlarda, (mazotla çalışan) motorlarda ateşleme bujisi bulunmaz.
LPG’li araçlarda hangi buji kullanılmalı?
Benzin bujisinin aralığını daraltarak kullanmak yerine aracınıza uygun LPG bujisini kullanın. LPG için özel olarak platin ve iridiumdan üretilen bu bujilerle daha uzun süre daha sorunsuz ateşleme sağlarsınız.

LPG buji aralığı kaç olmalı?​

normal şekilde yanma yapan bujinin rengi kahverengi olmalıdır. lpg li otomatik subap ayarı olmayan arabalarda 020 tavsiye edilir.

Ateşleme bobini kaç bin km de değişir?​

Ateşleme bobini kaç km de değişir? Ateşleme bobinleri ortalama 30 bin km de bir değiştirilmelidir.
Buji Tek değişir mi?
Kızdırma Bujisi Tek Değiştirilir Mi? Her silindir için ayrı ayrı olan kızdırma bujileri genellikle tek tek bozulan parçalardır. Parçanın arızası sonucu elektrik geçişi olmadığında araç arıza lambası yakar. Genellikle servisler ve ustalar tarafından diğer bujilerde arıza olmasa dahi tamamının değişimi önerilir.
 
Geri
Üst