AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buharda pisirme aparati ile neler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buharda pişirme aparatı ile neler yapılır?​

Örnek olarak patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülce gibi bir çok sebze sayılabilir. Sebzeler dışında tavuk, kırmızı et ve balık da buharda pişirilebilir besinlerdendir.
Buhar tenceresi ne işe yarar?
Besin içerisindeki protein, selüloz ve nişasta gibi maddeler bu teknikle tamamen eriyor, bu da yemeğin daha yumuşak olmasını sağlıyor. Düşük basınçta gerçekleşen buharda pişirme; buhar kapları ya da buhar makinesi yardımıyla tencere içerisinde gerçekleştirilir.

Buharda haşlama aparatı nasıl kullanılır?​

Tencereye koyacağınız su miktarını bu noktayı dikkate alarak ayarlayabilirsiniz. Sonra pişirmek istediğiniz gıdaları aparatın içine dizip tencerenin kapağını kapatmanız yeterli olur. Yalnız pişirme işlemi sırasında tencerenin kapağı sık sık açılmamalıdır. Aksi halde gıdaların buharda pişme süresi uzayabilir.
Buharda pişirme neden önemli?
Buharda pişirme ile besin içeriğindeki nişasta yumuşar ve sebzelerin yumuşak hale gelmesi sağlanır. Böylece sindirim kolaylaşır, besin rengi, dokusu, görünümü ve kokusu değişmez. Yiyeceğin kendine özgü tadı ve görünümü korunmuş olur.
Buharda pişirme en sağlıklı pişirme tekniklerinden biridir. Özellikle Uzakdoğu ve Çin mutfaklarında sıkça kullanıldığını görmekteyiz. Yemeğin içindeki tüm malzemeler et, balık, meyve ve sebzenin kokusu, lezzeti, rengi ve lifleri buharda pişirildiğinde kızartma veya haşlama tekniklerine göre daha iyi korunur.
Buhar süzgeci nasıl kullanılır?
Koyduğunuz suyun miktarı pişirme aparatının bacaklarının boyunu geçmemeli. Su koyduğumuz tencereye buharda pişirme aparatını koyuyoruz ve tencere izin verdiği ölçüde yapraklarını açıyoruz. Açtığımız yaprakların üzerine buharda pişirmek istediğimiz sebzelerimizi koyuyoruz.

Haşlama aparatı ile ne yapılır?​

Sebzelerin üzerindeki suyun kurumasını sağlayarak, mutfakta yapacağınız kızartmalarınız da etrafa yağ sıçramamasını sağlar. Aynı zamanda sebze ve meyvelerin besin değerini korur, ve size buharda pişirme yaparak daha sağlıklı beslenmenize yardımcı olur. Tencere ve tava içerisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst