Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buhara Pilavı Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Buhara Pilavı nasıl yapılır
Buhara Pilavı yapılışı

Buhara Pilavı

Buhara Pilavı Malzemeleri

3 su bbasmati pirincii 400 grkem,kli et 1 soğan 1 corba kdomates salcası su tuz

imagesbuharapilavitarifiresimli5ad415fb03c4e

Buhara Pilavı Tarifi

İlk olarak soğanları sıvıyağda soteleyin Soğanın rengi değişince uzerine etleri ilave edin Daha sonra uzerine suyunu vererek pişirin Etler kavrulurken diğer tarafta diğer soğanı doğrayarak kavurun Kavrulunca uzerine pirincin 3 te 2 sini ilave edin İyice kavrulunca icine salcayı ve domatesi de ekleyin Daha sonra pişen etin suyundan ve normal sudan ilave
edin Kalan pirincleri de icine ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın Suyu bitmesine yakın etleri susuz olarak uzerine ekledikten sonra karıştırın e bir sure kapağı kapalı kendi buharında bekletin
 
Geri
Üst