Buhara Pilavı resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Buhara Pilavı Nasıl Yapılır



Buhara Pilavı resimli

imagesbuharapilaviresimli5ad45fb8ee89d

Buhara pilavı malzemeleri

2 su bardağı pirinc

1 orta boy soğan

25 su bardağı et suyu

250 gr kuşbaşı koyun eti(but tarafından)

2 yemek kaşığı mısırozu yağı

1 orta boy havuc

12 kahve fincanı badem

1 cay kaşığı karabiber

1 cay kaşığı kimyon

1 cay kaşığı tuz


Buhara pilavı hazırlanışı


Pirincleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, suzun Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan cıkartın

Tencereye etleri koyup uzerine uc parmak gececek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin Suzup suyunu bir kenara ayırın Tencereye yağ koyup kup doğranmış soğanlar soteleyin Bademleri ekleyip 34 dakika daha kavurun Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin Uzerlerine pirinc ilave ederek karıştırın

Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak etsuyu (25 bardak) eklenerek, suyunu cekene kadar pişirin 1520 dakika demlendirilip sıcak servis yapın
Buhara pilavı artık hazır, afiyet olsun



alıntı
 
Geri
Üst