Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buhar makinesinde pilav nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buhar makinesinde pilav nasıl yapılır?​

İhtiyacınız olan tek parça pişirme kabı su ve bir tutam tuz ile karıştırılmış pirinç. Malzemeleri uygun fırın rayına yerleştirin. 20 dakika boyunca Tam Buhar 100 ° C’de buharla pişirin.Süre sonunda işlem pişirme işlemi bitti!

Buharlı Pişirici ile neler yapılır?​

Örnek olarak patates, kabak, karnabahar, brokoli, havuç, kereviz, yeşil ve kırmızı biber, patlıcan, taze fasulye, taze bakla, kuru soğan, brüksel lahanası, pancar, bal kabağı, enginar ve taze börülce gibi bir çok sebze sayılabilir. Sebzeler dışında tavuk, kırmızı et ve balık da buharda pişirilebilir besinlerdendir.
Buhar süzgeci nasıl kullanılır?
Koyduğunuz suyun miktarı pişirme aparatının bacaklarının boyunu geçmemeli. Su koyduğumuz tencereye buharda pişirme aparatını koyuyoruz ve tencere izin verdiği ölçüde yapraklarını açıyoruz. Açtığımız yaprakların üzerine buharda pişirmek istediğimiz sebzelerimizi koyuyoruz.

Pilav Pişirici nasıl kullanılır?​

Pirinci pilav pişiricide pişir. Pişiricinin kapağını kapat, pişiriciyi fişe tak ve açmak için düğmesine bas. Pilav hazır olduğunda pişiricinin düğmesi ekmek kızartma makinası gibi atacaktır. Birçok pişirici fişten çekinceye kadar pilavı sıcak tutar. Pilavı kontrol etmek için kapağı açma.

Buharda sebze yanına ne gider?​

Buharda pişen sebzelerin üzerine dökmek için sos hazırlayın. ½ portakal suyu, ½ limon Suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirkesi, 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir kasede karıştırın. Yanında biftek kızartma ile servis yaptım. Et yemeklerinin yanında veya ara öğün olarak kesinlikle tavsiye ederim.
Bezelye buharda kaç dakikada pişer?
Derin fakat geniş olmayan bir tencereye bir miktar su ekleyin ve süzgeci ya da buhar aparatını kapatın. Bezelyelerinizi kısık ateşte pişirmeniz daha lezzetli bir tat elde etmenizde yardımcı olacaktır. Bezelyeler buhar ile buluştuktan sonra 20 dakika içerisinde yumuşamaya başlayacaktır.
Buharda sebze pişirme genellikle 10 ila 15 dakika gibi sürede tamamlanır. Pişme kontrolü yaparken buharın dışarı çıkmasına engel olmak için tencerenin kapağını sık açmayın.
 
Geri
Üst