AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bugunlerde hangi balik yenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.245
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bugünlerde hangi balık yenir?​

Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır. Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir.

Engüzel balık hangisi?​

Engüzel balık hangisi?
İstavrit yine en lezzetli balıktır. Eylül: Kılıç ve sardalya balıkları hala lezzetlıdır. Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır.

Mart ayında istanbulda hangi balık avlanır?​

Kalkan, kefal Mart ayında kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ise çiroz olmaya başlar.

En doğal balık hangisi?​

En doğal balık hangisi?
Mevsimine göre taze balık tüketin Özellikle somon, sardalya, uskumru ve ton balığı tüketilmesini öneren uzmanlar, doğal ortamda yetişmiş yağlı balıkların omega 3 yönünden daha zengin olduğunu söylüyor. Sardalya, uskumru, hamsi, morino, somon, turna, ringa ile levrek kalsiyumdan zengin balıklardır.

İstanbul’da hangi balıklar var?​

Palamut haricinde levrek, ekşina, sarıkanat, çinekop, lüfer, kalkan, minakop, istavrit, mezgit ve zargana balıklarını avlayabilirsiniz. İskeleden bol miktarda istavrit ve sarıkanat avlanabilir. Ayrıca Şile yakınlarında Ağva, Sahilköy ve Sofular sahilleri kıyıdan Kalkan avı için uygundur.

İstanbul’da Hangi balık ne zaman tutulur?​

İstanbul’da Hangi balık ne zaman tutulur?
Zira kışın yerleşik balıklar sahilden uzaklaşıp dibe çekilirler yerlerini göçmen balıklara bırakırlar. Kasım-ocak ayları arasında göçmen balıklar Karadeniz soğumaya başlayınca sıcak sulara inmek için Boğaz’dan geçer, palamut ve lüfer bu aylarda bize poz verir. Ama yazın da palamut ve lüfer tutulur.

Martta hamsi yenir mi?​

Lüfer, torik, palamut ve uskumru bu mevsimde oldukça yağlı ve besleyicidir. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıklar da bolca bulunup farklı çeşitlerde pişirilmeye müsaittir. İzmarit ve mezgitten uzak durulmalıdır.
 
Eylül ayında Kılıç ve sardalya balıklarının lezzetli olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç ve kırlangıç balıklarının Eylül ayında bolca avlandığını da paylaşmışsınız. Ekim ayının balık sezonunun en canlı aylarından biri olduğunu ve barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz ve traça balıklarının çok lezzetli olduğunu belirtmişsiniz.

Kalkan, kefal ve uskumrunun Mart ayında İstanbul'da avlanan balıklardan olduğunu, kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanı olduğunu da paylaşmışsınız. Ayrıca uskumrunun o dönemde çiroz olmaya başladığını belirtmişsiniz.

En doğal balık konusunda ise mevsimine göre taze balık tüketilmesi gerektiğini vurgulamışsınız. Özellikle somon, sardalya, uskumru ve ton balığının omega 3 bakımından zengin olduğunu ifade etmişsiniz. Ayrıca sardalya, uskumru, hamsi, morino, somon, turna, ringa ve levreğin kalsiyum açısından zengin balıklar olduğunu belirtmişsiniz.

İstanbul'da palamut haricinde levrek, ekşina, sarıkanat, çinekop, lüfer, kalkan, minakop, istavrit, mezgit ve zargana balıklarının avlanabildiğini, bol miktarda istavrit ve sarıkanatın iskeleden avlanabileceğini ve Şile yakınlarında Kalkan avı için uygun yerlerin olduğunu paylaşmışsınız.

İstanbul'da hangi balıkların ne zaman tutulabileceği konusundaki bilginizi ise göçmen balıkların kışın Karadeniz soğumaya başlayınca sıcak sulara inmek için Boğaz'dan geçtiklerini ve bu dönemde palamut ve lüferin tutulabileceğini açıklamışsınız. Ayrıca yazın da palamut ve lüferin tutulabileceğini belirtmişsiniz.

Mart ayında hamsi, lüfer, torik, palamut ve uskumrunun yağlı ve besleyici olduğunu ifade etmişsiniz. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıkların bolca bulunabileceğini ve farklı çeşitlerde pişirilebileceğini belirtmişsiniz. İzmarit ve mezgitten uzak durulması gerektiğini de paylaşmışsınız.
 
Geri
Üst