AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bugun cok yemek yedim ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bugün çok yemek yedim ne yapmalıyım?​

Çok yediğiniz bir günün ardından izlemeniz gereken sekiz adım
- 1- Panik Yok! Kendinizi Affedin.
- 2- Yeterince ve Kaliteli Uyuyun.
- 3-Kahvaltı Hala Çok Önemli.
- 4- Kendinizi Açlıkla Cezalandırmayın.
- 5-Su İçmeyi Unutmayın.
- 6- Hareket Edin.
- 7- Sağlıklı Öğünler.
- 8- Tartıdan Uzak Durun.

Zayıflamak için hangi saatlerde yemek yemeli?​

Zayıflamak için hangi saatlerde yemek yemeli?
Uzmanlara göre en ideal ara öğün zamanları ana öğünlerden 2 saat sonra olanlarıdır. Sıradaki ara öğünse yine 2 saat sonra yenmelidir. Kilo verme sürecinde gün boyu aç kalıp akşam yemeğini abartmamanız için öğle yemeği tüketmeniz son derece önemlidir. İdeal öğle yemeği zamanıysa 11.30 ile 13.30 arasında olanıdır.

Gün içinde yediklerimizi nasıl yakarız?​

Daha yavaş ve tempolu hareketlerdir. Bu yüzden her akşam yemeği sonrası düzenli yapılan tempolu uzun yürüyüşler hem kişiyi zinde tutacak hem de yenilenlerin kolayca erimesini sağlayacaktır. Akşam yemeğinden yaklaşık 20-25 dakika kadar sonra yenilen elma da yenilenlerin eritilmesini sağlayabilir.

Yemeği fazla kaçırınca ne içilir?​

Yemeği fazla kaçırınca ne içilir?
* Yediklerinizin yağa dönüşmemesi için vücut dengeli miktarda karbonhidrat ile proteine ihtiyaç duyar. * Bir sonraki gün günlük su tüketimini arttırın. * Günde normalde 8-12 bardak su tüketilmesi gerekirken, bu ölçüyü 12-18 bardağa çıkarmalısınız. * Aynı gün günlük protein tüketimini de arttırmalısınız.

Bir kere diyeti bozmak kilo aldırır mı?​

Diyet de neymiş canım” demezseniz şaşırırım. Fakat günde ortalama 2.000 – 2.500 kalorilik fazla tüketim, bir haftada ortalama 3 kilo almanıza neden olabilir.

Akşam yemeği fazla kaçırınca ne yapmalı?​

Akşam yemeği fazla kaçırınca ne yapmalı?
* Aynı gün günlük protein tüketimini de arttırmalısınız. Ama mümkün olduğunca az yağlı olanlarını tercih edin. * Alınan su ve protein miktarını 1.5 katına çıkarmak gerekir. * Gün içerisinde artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır ve yediklerinizi yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bir gün çok yemek kilo aldırır mı?​

Bir zayıflama programı uygulayan kişi, normal koşullar altında bir gün yemeği fazla kaçırdığında, ertesi gün bir miktar kilo artışıyla karşılaşabilir. Bunun en önemli nedeni, diyet programına başlandığı andan itibaren vücudun belli bir kıtlık düşüncesine, hissine sokulmasıdır.

Diyette kaçamak yaptıktan sonra ne yapılmalı?​

Diyette kaçamak yaptıktan sonra ne yapılmalı?
Kaçamak yapıldığı öğünün ardından gelecek olan öğünü atlamayıp zeytinyağlı sebze, mercimek çorbası, yoğurt, salata gibi hafif ve sağlıklı yiyeceklerle denge kurmaya çalışabilirsiniz.

Bir gün diyeti bozunca ne olur?​

Diyet listesi içerisinde 1 güne uymamak ya da 1 gün sınırları aşmak sabırla ve özenle uymaya çalıştığınız diyetin en az 1 haftasını yitirmenize sebep olur. Diyeti bozduktan sonra ertesi gün ne yapmalıyım diyecek olursanız, telafi diyetini yani bir diğer adıyla ertesi gün diyetini deneyebilirsiniz…

Diyeti bir gün bozarsak ne olur?​

Diyeti bir gün bozarsak ne olur?
Birçok uzman, diyetiniz sırasında kaçamak günü yapılması konusunda hemfikir çünkü kendinizi sıkmanız, daha çok aşermenize neden olarak diyetinizi toptan bırakmanıza yol açabilir. Ayrıca ara sıra diyeti bozmak da tiroit bezini uyararak metabolizmanızı harekete geçirebilir.

Yediklerimiz ne kadar sürede kiloya dönüşür?​

– Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. – Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. – Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.

**Bugün çok yemek yedim ne yapmalıyım?**

Çok yediğiniz bir günün ardından izlemeniz gereken sekiz adım oldukça önemlidir.

1. **Panik Yok! Kendinizi Affedin:** Herkes zaman zaman fazla yemek yiyebilir, bu durumu abartmadan kabul ederek kendinizi rahatlatın.
2. **Yeterince ve Kaliteli Uyuyun:** Bolca su içerek ve rahatlatıcı bir aktivite yaparak sindirime yardımcı olabilirsiniz.
3. **Kahvaltı Hala Çok Önemli:** Ertesi gün kahvaltınızı atlamamaya özen gösterin. Dengeli bir kahvaltı, sindirimi destekleyebilir.
4. **Kendinizi Açlıkla Cezalandırmayın:** Günlük öğünlerinizi atlamak yerine sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin.
5. **Su İçmeyi Unutmayın:** Bol su içmek, sindirim sistemini destekler ve vücudu temizler.
6. **Hareket Edin:** Yemek sonrası hafif bir yürüyüş veya egzersiz sindirimi hızlandırabilir.
7. **Sağlıklı Öğünler:** Yemek sonrası sağlıklı seçimler yapmaya özen gösterin. Sebze, meyve ve protein içeren besinler tüketebilirsiniz.
8. **Tartıdan Uzak Durun:** O anki kilo değişiklikleri sizi endişelendirmek yerine, uzun dönemde sağlıklı beslenmeye odaklanın.

**Bir kere diyeti bozmak kilo aldırır mı?**

Diyetinizi bir gün bozmanın kilo alımına etkisi olabilir. Fazla kalorili ve dengesiz beslenme, aniden artan kilo alımına yol açabilir. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmeye tekrar dönerek dengeyi sağlamaya çalışabilirsiniz.

**Akşam yemeği fazla kaçırınca ne yapmalı?**

Akşam yemeğini fazla kaçırdığınızda, bir sonraki öğünlerde protein ve su tüketimini arttırabilir, yağsız protein kaynaklarına yönelebilirsiniz. Hafif yürüyüşler yaparak sindirimi hızlandırabilir ve vücudu temizleyebilirsiniz.

**Diyette kaçamak yaptıktan sonra ne yapılmalı?**

Diyet kaçamağından sonra dengeyi sağlamak için hafif ve sağlıklı yiyeceklerle dengeli bir şekilde beslenmeye özen gösterebilirsiniz. Su tüketimini arttırarak vücudu temizleyebilir ve sindirimi destekleyebilirsiniz.

Sorularınıza yanıt verirken sağlık ve beslenme üzerine önerilerde bulundum. Sağlıklı beslenmeye ve aktif bir yaşam tarzına dikkat ederek, fazla yemek yediğiniz günlerde bile dengeyi koruyabilirsiniz. Eğer daha fazla bilgi veya öneriye ihtiyacınız varsa çekinmeden bana sorabilirsiniz.

Geri