- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Buğulama için hangi balık?
Balığın buğulaması, sadece levrek, lipsoz ve kırlangıç gibi büyük balıklarla değil; hamsi, sardalye ve kolyoz gibi küçük balıklardan da yapılır. Balık buğlamada, genellikle doğranmış kuru soğan, limon dilimleri, karabiber ve maydanoz, dereotu (özellikle somon balığı için) ve adaçayı kullanılır.Buğulama Yemeği nasıl yapılır?
Buğulama Yemeği nasıl yapılır?Öncelikle bütün sebzeleri kendi isteğinize göre doğrayın. Daha sonra genişçe bir kaba alıp tuz, pulbiber ve sıvı yağını ekleyince karıştırın. Oluşan malzemeyi alabildiğine bir tencereye boşaltın. Orta ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.
Buğulama nasıl yapılır?
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
- Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
- Hamsileri derin bir kaba alın.
- Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
Tepside balık buğulama nasıl yapılır?
Tepside balık buğulama nasıl yapılır?Balık Buğulama Yapılışı
- Soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
- Levreklerin dış kısımlarını bir miktar zeytinyağı ile yağlayın.
- Doğradığınız sarımsak ve soğanları balıkların karnına doğru doldurun.
- Fırın tepsisine balıkları yerleştirin.
- Domates, patates ve havuçları balıkların üzerine yerleştirin.
Tavayı sıvı yağ ile yağlayın ve ilk önce sarımsakları, sonra da levrek dilimlerini dizip arkalı önlü 1-2 dk. kızartın (mühürleyin) ve sonra altını kapatın. Başka bir tencerede, tereyağı ve biberleri 3-4 dk. kavurun. Kavurduğunuz biberleri, diğer tavadaki balıkların üzerine serin.
Dana buğulama nasıl yapılır?
Dana buğulama nasıl yapılır?Dana Eti Buğulama Nasıl Yapılır? Tereyağını tencereye alıp eritin ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ocakta hamsi buğulama nasıl yapılır?
Tavada buğulama nasıl yapılır?
Tavada buğulama nasıl yapılır?Tavada Balık Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavayı yağlayalım ve dilimlenmiş soğanları dizelim.
- Üstüne patatesleri dizelim.
- Sonrasında balıkları sıralayalım.
- Üzerine parça parça tereyağı koyalım ve limonları dizelim.
- 1 bardak su ve salçayı karıştırın ve üzerine dökün.
- Defne yaprağı ve baharatları ilave edin.