AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buğulama Balık Nasıl Yapılır Hamsi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Buğulama balık nasıl yapılır hamsi tarifi için öncelikle taze hamsileri temizleyin. Yıkama ve süzme işlemlerini gerçekleştirin. Ardından tencerenin altına su koyun ve üzerine soğan, limon ve tuz ekleyin. Bu karışımı kaynatın. Kaynayan suyun üzerine buğulama teli yerleştirin ve hamsileri teline yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve hamsilerin buğulanmasını sağlayın. Bu işlemi düşük ateşte yaklaşık 10-15 dakika boyunca sürdürün. Ardından tencereyi ocaktan alın ve hamsileri servis tabağına alın. Üzerine maydanoz ve zeytinyağı gezdirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Buğulama Balık Nasıl Yapılır?​

Buğulama balık, özellikle hamsi gibi küçük balıkların buğulanarak pişirildiği bir Türk mutfağı yemeğidir. İşte buğulama balık nasıl yapılır:

1. Malzemeler nelerdir?​

Buğulama balık yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– Hamsi veya tercih ettiğiniz başka bir balık
– Soğan
– Limon
– Tuz
– Karabiber
– Zeytinyağı

2. Balıkları temizleyin​

Balıkları temizlemek için, başını ve iç organlarını çıkarın. Ardından balıkları iyice yıkayın ve süzün.

3. Tencereyi hazırlayın​

Bir tencereye ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine balıkları yerleştirin.

4. Baharatları ekleyin​

Balıkların üzerine tuz ve karabiber serpin. İsteğe bağlı olarak limon dilimleri ekleyebilirsiniz.

5. Tencereyi kapatın ve pişirin​

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte balıklar buğulanana kadar pişirin. Bu süre genellikle 10-15 dakika arasında değişir.

6. Servis yapın​

Buğulama balığı sıcak olarak servis yapın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ve isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

7. Afiyet olsun!​

Şimdi buğulama balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz. İyi bir yanında pilav veya yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Denemeniz için bol balıklı ve lezzetli bir tarif!

Buğulama Balık Nasıl Yapılır Hamsi?​

Buğulama balık için taze hamsi kullanılmalıdır.
Buğulama balık yapmak için hamsiler temizlenip yıkanmalıdır.
Hamsilerin kılçıkları çıkarılıp bol limon suyu ile ovulmalıdır.
Buğulama balık yapımında tencereye soğan dilimleri yerleştirilmelidir.
Tencereye yerleştirilen soğanların üzerine hamsiler dizilmelidir.


Hamsilerin üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpilmelidir.
Tencerenin kapağı kapatılarak hamsiler kısık ateşte pişirilmelidir.
Buğulama balık yaparken tencereye su eklenmemelidir.
Pişen hamsilerin üzerine maydanoz ve limon dilimleri konulmalıdır.
Buğulama balık servis edilirken sıcak olarak tüketilmelidir.
 
Geri
Üst