Buğdaylı Misket Köfteli Nefis Yayla Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Buğdaylı Misket Köfteli Nefis Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı bir gün evvelden suya bırakılıp haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
150 gram kıyma (Kıymanın içine tuz karabiber ve pul biber eklenip yoğrulup misket formuna getirilir)
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
Tuz
6 su bardağı su (Bardak ölçüm 200ml ben kemik suyum vardı yarım su bardağı onuda ekledim yoksa eklemeyebilirsiniz
Misket köfteleri kızartmak için;
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Veya 1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber

Buğdaylı Misket Köfteli Nefis Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir tencereye yoğurdumuzu yumurta ve unumuzu alıp yeterlice çırpalım.
Daha sonra kemik suyumu ve 6 su bardağı suyumuda tencereye ekleyip, uygunca çırpalım ve ateşe alalım, buğdayımızıda ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Diğer yandan 3 çorba kaşığı zeytinyağımızı uygun bir tavaya alıp nohutumuzu ve köftelerimizi kavuralım kaynayan çorbamızın içine köfte ve nohudumuzu alıp, orta ateşte orta ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Kapağı açık bir formda ben 20 dakika pişirdim.
Üzerine yağımı nanemi ve pul biberimi yakıp, çorbanın üstünde gezdirdim servise hazır.
Buğdaylı Misket Köfteli Nefis Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst