Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Buğday Unundan Ekmek Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
️880 gram kepekli un
️300 ml ılık su
️3,5 gram kuru maya (yarım paket) yahut 10,5 gram yaş maya
️300 gram yoğurt
️1 tatlı kaşığı bal
️1 tatlı kaşığı tuz

Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye suyu, mayayı ve balı koyup karıştırarak yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra buğday unu, yoğurdu, tuzu ekleyip yoğurun ve 2 saat daha dinlendirin.
Mayalanmış hamuru un serpilmiş bir tabana alıp yavaşça yoğurun.
Hamuru bir kalıba koyun ve yaklaşık 1 saat 200°c’de pişirin.
Fırının altına bir kabının içine su ekleyin buharlaşması için.
Buğday Unundan Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst