- Konu Yazar
- #1
Buğday gluteni ile ne yapılabilir?
Gluten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Cips, Seitan, Çorba, ekmek yapımında kullanılabilir. Hamur işlerinin tutucu, yapışkan yapısının oluşturulmasında ve Vegan’ların severek tükettiği Seitan eti yapımında (Buğday eti) kullanılır.Vegan köfte nasıl yapılır?
Vegan köfte nasıl yapılır?Vegan Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve havuçu çok az yağladığımız tavada rengi değişene kadar soteliyoruz.
- Meksika fasülyesinin suyunu süzüp robotta çekerek ezip püre haline getiriyoruz.
- Üzerine soğan ve havuçlu harcı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Elinize yapışabilir bu yüzden dondurma kaşığı yardımıyla şekil verin.
Soya küpü nedir?
Soya küpü nedir?Soya proteini tekstüre edilmiş (proteini artırılmış) yağsız soya ununun basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılması ile elde edilen doğal ve katkısız bir üründür. Tane yapısına göre granül veya küp şeklinde olabilir.
Buğday gluteni yerine ne kullanılır?
Glutensiz diyette buğday, arpa, çavdar ve bunları içine alan ürünler diyetten çıkartıldığı için yerine kurubaklagil, mısır, pirinç, patates ya da bizim “psödotahıl” olarak adlandırdığımız amarant, kinoa, karabuğdayın kullanılabileceğini söyleyen Dr.Gluten vücutta ne işe yarar?
Gluten vücutta ne işe yarar?Gluten gıdaları birbirine bağlamaya yardımcı olup ekmeğin ağsı yapısını oluşturur ve mayalanmasını sağlar. Gliadin ekmek pişerken kabarmasını sağlarken gluten ekmeğe esneklik kazandırır. Fırınlanmış gıdalarda, nihai ürünün mukavemeti ve raf ömrünü artırmak için kullanılır.
Vegan köfte içinde ne var?
Vegan köfte içinde ne var?Su, soğan, buğday gluteni, ayçiçek yağı, tofu (soya fasülyesi, su, magnezyum klorür, tuz), tekstüre edilmiş bezelye proteini, soya sosu, maya özütü, sarımsak, maydanoz, köfte bahatarı, karabiber, tuz. Alerjen uyarısı: Buğday gluteni ve soya içermektedir. * Besin değerleri miktarları her 100 g için belirtilmiştir.
Vegan sebze köftesi nasıl yapılır?
Vegan Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle kabak rendelenir, suyu iyice süzülür.
- Havuç ve patates rendelenir.
- Toparlanacak kadar un ve mısır unu da ilave edilir.
- Elimizi hafifçe ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır ve mısır ununa bulanarak birkaç kaşık sıvı yağda önlü arkalı kızartılır.