AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buğday Cacığı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Buğday Cacığı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı yoğurt
Yarım yemek kaşığı tuz

Buğday Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 su bardağı buğday, yıkanıp düdüklü tencereye alınır üzerine 6 su bardağı su eklenir pişmeye bırakılır.
Buğdaylar pişince soğumaya bırakılır soğuduktan sonra. 5 su bardağı çırpılmış yoğurt, ve tuz eklenir karıştırılır.
Piştikten sonra buğdayın üzerinde kalan suyu dökmüyoruz buğday suyu ile daha lezzetli oluyor.
İsteğe nazaran nane ile servis edilir.
Buğday Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst