AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Budesonid nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Budesonid nasıl kullanılır?​

Erişkinler için önerilen doz: Günde 100-1600 mikrogram, 1-4 doz olarak bölünmelidir. Düşük doz alan hastalar (100-400 mikrogram/gün) dozun tamamını tek seferde alabilirler (sabah veya akşam). Çocuklarda kullanım: 6 yaş ve Üzerindeki Çocuklar: Günde 100-800 mikrogram, 1-4 doz olarak bölünmelidir.

Budesonid ne işe yarar?​

Budesonid ne işe yarar?
Pulmicort markası altında satılan Budezonid, kortikosteroid tipi bir ilaçtır. İnhaler, nebulizasyon solüsyonu, hap, burun spreyi ve rektal formlarda mevcuttur. İnhaler form, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) uzun süreli tedavisinde kullanılır.

PULMICORT günde kaç defa kullanılır?​

PULMICORT günde kaç defa kullanılır?
Önerilen PULMİCORT TURBUHALER dozu günde iki kez 400 mikrogram’dır. Doktorunuzun tavsiyelerine dikkatlice uyunuz.

Budesonid günde kaç kez kullanılır?​

En fazla alınacak doz günde toplam 1.600 mikrogramdır. İdame doz hastalığın şiddetine göre doktorunuz tarafından ayarlanacaktır. Amfizem ve kronik bronşit: Bu hastalık için önerilen doz günde 2 defa 400 mikrogram’dır. Önerilen dozların üzerinde uygulanan budesonid tedavisinin etkililiği ve güvenliliği gösterilmemiştir.

Budesonid hangi ilaçlarda var?​

Budesonid hangi ilaçlarda var?
PULMİCORT TURBUHALER, glukokortikosteroid olarak adlandırılan budesonid etkin maddesini içeren ve iltihaplanmayı azaltmak için kullanılan ilaçlar grubuna dahildir. Solunum yolları hastalığınız (astım veya kronik obstrüktif akciğer hastalığıKOAH) solunum yollarınızdaki iltihaplanmadan kaynaklanmaktadır.

PULMICORT bebeklerde nasıl kullanılır?​

PULMICORT bebeklerde nasıl kullanılır?
Bebekler ve çocuklar için önerilen doz günde 2 mg’dır. Bu bir kerede tam olarak verilebilir ya da önce bir 1 mg; 30 dakika sonra diğer 1 mg olacak şekilde verilebilir. PULMICORT kullanmaya başladıktan sonra daha ilk günden itibaren kendinizi daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz.
Kortizon öksürüğü keser mi?​
Astım ve KOAH hastalarında öksürük kesici ilaçlar kullanılmamalıdır. Solunum yoluyla alınan kortizon ilaçları ve bronş genişletici ilaçlar kullanılır. Özellikle KOAH hastalarında öksürüğün kesilmesi hastalığın daha da şiddetlenmesine sebep olabilir.

Budesonid antibiyotik mi?​

Budesonid antibiyotik mi?
Budesonid güçlü glukokortikoid etki ve zayıf mineralokortikoid etki gösteren antiinflamatuar bir kortikosteroiddir.

Budesonid hangi grup ilaç?​

Budesonid hangi grup ilaç?
KOAH tedavisinde kullanılan bir diğer etken madde olan budesonid ise kortikosteroid olarak adlandırılan bir gruba dahildir. Budesonid akciğerlerdeki şişme ve iltihaplanmayı azaltarak ve önleyerek etki gösterir. Bu etken maddelerin her ikisini de içeren Symbicort Kombinasyon tedavi sunuyor.

Budesonid, genellikle astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Budesonid, Pulmicort markası altında inhaler formunda ve diğer formlarda da mevcuttur. İnhaler formu astım ve KOAH hastalıklarının uzun süreli tedavisinde etkilidir.

Erişkinlerde önerilen doz günde 100-1600 mikrogram arasında değişmektedir ve 1-4 doza bölünmelidir. Düşük doz alan hastalar, örneğin 100-400 mikrogram/gün olanlar, dozu tek seferde alabilirler. Çocuklarda kullanım ise 6 yaş ve üzeri çocuklar için günde 100-800 mikrogram arasında, 1-4 doz olarak bölünmüştür.

Pulmicort TURBUHALER için önerilen doz günde iki kez 400 mikrogramdır. Ancak doktorunuzun tavsiyelerine göre dozaj ayarlaması yapılabilir.

Budesonid genelde güçlü glukokortikoid etkisi olan bir antiinflamatuar kortikosteroid ilaçtır. Antibiyotik değildir ve genellikle kortikosteroid ilaç grubunda yer alır. Budesonid, akciğerlerdeki şişmeyi ve iltihabı azaltarak etki gösterir.

Öksürüğün kesilmesi için ise astım ve KOAH hastalarında öksürük kesici ilaçlar yerine solunum yoluyla alınan kortizon ilaçları ve bronş genişletici ilaçlar kullanılmalıdır. Özellikle KOAH hastalarında öksürüğün kesilmesi hastalığın daha da şiddetlenmesine neden olabilir.

Son olarak, budesonid diğer glukokortikosteroid ilaçlar gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde etkili olup, KOAH tedavisinde kullanılan bir diğer etken maddedir. Symbicort gibi ilaçlar, budesonid ile bronş genişletici bir maddeyi bir araya getirerek kombinasyon tedavisi sunarlar.

Geri