- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Budama işlemi nasıl yapılır?
Bazı kurallar aşağıda sıralanmıştır. 1. Kuvvetli gelişen ağaçlarda veya dallarda az kesim yapılmalı, zayıf gelişenlerde ise fazla kesim yapmalıdır. 3. Zayıf gelişen dalların gelişmesini artırmak için açıları daraltılmalı, kuvvetli gelişen dalların gelişmesini azaltmak için ise dallar eğilerek açıları genişletilmelidir.Budama yapılan yere ne sürülür?
Aşı Macunu Özellikleri
- Antiseptik özellikte bir madde olup, aşı yapılan fidanlarda kesilen yerlere sürülür.
- Tedavi edici özelliği sayesinde yara yerleri çabuk kapanır.
- Aşı macunumuz aşı yerinin hava alarak kurumasını önler.
- Aşı yerine yağmur sularının girmesini önler.
Derin budama ne zaman yapılır?
Ağaçları yılın her mevsiminde istediğimiz gibi budayamayız. Özellikle yapraklı ağaçlar yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tarih vermek gerekirse yurdumuz da budama için en uygun zaman 15 Kasım – 15 Mart tarihleri arasındadır.Budama Yöntemleri Nelerdir?
Bunlar; şekil budaması, mahsul budaması ve gençleştirme budamasıdır. Meyve ağaçlarında, meyve fidanı dikildikten sonra normal verime yatıncaya kadar yapılan budama, ağaca şekil vermek içindir.
Fidanların hızlı büyümesi için ne yapmalı?
Füpamix fidan dikiminde kullanılan özel karışım bir Fidan Dikim Gübresi’dir. İçerisinde makro besin elementlerinden fosfor ve potasyum, Mikro besin elementlerinden şelatlı demir ve çinko ihtiva etmektedir. Füpamix sayesinde fidanınızın kökleri hızla gelişir.Sürgün gözü nasıl anlaşılır?
Sürgün gözleri, büyüme noktalarında olduğu gibi odun dallarının uzun ekseni üzerinde de oluşur. Çiçek gözleri, meyve dallarında bulunur. İri, yuvarlak, kabarık veya oval olabilir. Elmada çiçek ve yaprakları oluşturur.
Ağaç Kesiklerine ne sürülür?
Şöyle bir açıklama buldum; Ağaç yaraları, öncelikle 120 gram bakır sülfat ve 5 litre su karışımıyla temizlenmelidir. Temizleme işleminden sonra yaralar macunla örtülür. Örtülen yaranın hava ve her türlü zararlılarla teması kesilmiş olur.Derin budama nedir?
Yeni dikilen ağaçlara yada genç fidanlara birkaç sene boyunca uygulanan budama şekline terbiye budaması, ağaçlardan daha çok meyve alabilmek için yapılan budama şekline ürün budaması, ürünü azalmış yaşlı ağaçları yeniden kazanmak için yapılan derin budama şekline de gençleştirme budaması denir.
Kiraz ağacı ne zaman ve nasıl budanır?
Kiraz ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.Budama kaça ayrılır?