SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bu Tanımdan Vazgeçemeyeceğiniz Tam Ölçülü Pofudik Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (beyazı hamuru için, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kuru maya
6 yemek kaşığı şeker (isteğe nazaran azaltılabilir)
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Bu Tanımdan Vazgeçemeyeceğiniz Tam Ölçülü Pofudik Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba bir bardak ılık su, bir bardak yağı, iki bardak ılık sütü, iki yumurtanın beyazını (sarılarını üzeri için kullanıcağız).
Maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Mayayı yedirince tuzu ve azar azar unu ekliyoruz.
Bu sırada unu azar azar koyup karıştırmak değerli hafif ele yapışan bir hamur istiyoruz benim unumla 6-7 bardak un kullandım undan una değişir.
Hafif ele yapışan bir hamur yoğurduktan sonra üzerini streçle kapatıp bir saat mayalandırıyoruz.
Kabaran hamuru bir saat sonra açıp havasını alıyoruz 24 modül top elde ediyoruz.
Üzerine sarılarını sürüp tepside de bir saat mayalandırdıktan sonra fanlı fırında 170 derecede 20-25 dakka pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır afiyet olsun
Not: ben mayalı poğaçada şeker tadını sevdiğim için 6 kaşık koyuyorum, dilerseniz üç kaşıkta kâfi olacaktır. Bir başka püf noktası bi r saat tepsi mayası kesinlikle bekletin! bu tanımdan sonra öteki tanım denemeyeceksiniz garanti ediyorum.
Bu Tanımdan Vazgeçemeyeceğiniz Tam Ölçülü Pofudik Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (beyazı hamuru için, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kuru maya
6 yemek kaşığı şeker (isteğe nazaran azaltılabilir)
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Bu Tanımdan Vazgeçemeyeceğiniz Tam Ölçülü Pofudik Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaba bir bardak ılık su, bir bardak yağı, iki bardak ılık sütü, iki yumurtanın beyazını (sarılarını üzeri için kullanıcağız).
Maya ve şekeri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Mayayı yedirince tuzu ve azar azar unu ekliyoruz.
Bu sırada unu azar azar koyup karıştırmak değerli hafif ele yapışan bir hamur istiyoruz benim unumla 6-7 bardak un kullandım undan una değişir.
Hafif ele yapışan bir hamur yoğurduktan sonra üzerini streçle kapatıp bir saat mayalandırıyoruz.
Kabaran hamuru bir saat sonra açıp havasını alıyoruz 24 modül top elde ediyoruz.
Üzerine sarılarını sürüp tepside de bir saat mayalandırdıktan sonra fanlı fırında 170 derecede 20-25 dakka pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır afiyet olsun
Not: ben mayalı poğaçada şeker tadını sevdiğim için 6 kaşık koyuyorum, dilerseniz üç kaşıkta kâfi olacaktır. Bir başka püf noktası bi r saat tepsi mayası kesinlikle bekletin! bu tanımdan sonra öteki tanım denemeyeceksiniz garanti ediyorum.
Bu Tanımdan Vazgeçemeyeceğiniz Tam Ölçülü Pofudik Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı