Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği İçin Malzemeler
6 adet yufka
İç harcı için;
250 gr kıyma
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
1 orta boy soğan
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Arasına sürmek için ;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
1 şişe soda
Yumurta sarısı
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle harcımızı yaparak başlayalım. Tavaya aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından üzerine kıymamızı ve baharatları ekleyip,kavurmaya devam edelim.
Kavrulan harcımızı soğuması için uygun bir kaseye alalım.
Harcımız soğuduktan sonra yufkamızı tezgamızda açalım ve + artı şeklinde kesip,üçgenlerimizi elde edelim.
Üçgen parçanın birini alıp,üzerine sıvı yağ sürüp,yufkanın sivri kısmını işaret parmağımız ile kendimize doğru çekip,büzgü şeklini verelim.
Uç kısmına harcımızdan koyalım ve harcı koyduğumuz kısımdan katlaya katlaya midye şeklini elde edelim.
Tüm yufkamız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Bütün yufkalarımız bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip,üzerine bir şişe soda gezdirelim ve yumurta sarısı sürüp,180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Şekli şahane midye böreklerimiz servise hazır,afiyet olsun ! .
İnstagram ; tarif_defterim05
NOT ; istediğiniz herhangi bir harç ile yapabilirsiniz .Yufkaların içine sıvı yağını çok sürmenize gerek yok,gelişi güzel sürmeniz yeterli .
6 adet yufka benim iç harcıma tam geldi.
24 adet börek elde ettim .
Fırından fırına pişme derecesi de süresi de değişiklik gösterebilir .
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
İç harcı için;
250 gr kıyma
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
1 orta boy soğan
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Arasına sürmek için ;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
1 şişe soda
Yumurta sarısı
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle harcımızı yaparak başlayalım. Tavaya aldığımız sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından üzerine kıymamızı ve baharatları ekleyip,kavurmaya devam edelim.
Kavrulan harcımızı soğuması için uygun bir kaseye alalım.
Harcımız soğuduktan sonra yufkamızı tezgamızda açalım ve + artı şeklinde kesip,üçgenlerimizi elde edelim.
Üçgen parçanın birini alıp,üzerine sıvı yağ sürüp,yufkanın sivri kısmını işaret parmağımız ile kendimize doğru çekip,büzgü şeklini verelim.
Uç kısmına harcımızdan koyalım ve harcı koyduğumuz kısımdan katlaya katlaya midye şeklini elde edelim.
Tüm yufkamız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Bütün yufkalarımız bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip,üzerine bir şişe soda gezdirelim ve yumurta sarısı sürüp,180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Şekli şahane midye böreklerimiz servise hazır,afiyet olsun ! .
İnstagram ; tarif_defterim05
NOT ; istediğiniz herhangi bir harç ile yapabilirsiniz .Yufkaların içine sıvı yağını çok sürmenize gerek yok,gelişi güzel sürmeniz yeterli .
6 adet yufka benim iç harcıma tam geldi.
24 adet börek elde ettim .
Fırından fırına pişme derecesi de süresi de değişiklik gösterebilir .
Bu Tarifi Deneyin,Denettirin ! Kıymalı Midye Böreği Fotoğraflı Yapılışı