AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bu nedenle bazi bitki turleri topraktan demir alamaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bu nedenle bazı bitki türleri topraktan demir alamaz?​

Direkt musluk suyu ile sulamaya uzun süre devam ederseniz bazı türlerin (örneğin açelya) yapraklarının sararmasına sebep olabilir. Suyun ve toprağın pH derecesi kireçlilik / yüksek alkalinlilik sebebiyle yüksek olunca (pH 7,5 ve yukarısı) bu sebeple bazı bitki türleri topraktan demir alamaz.

Yaprak sararmasının sebebi demir eksiktir?​

Yaprak sararmasının sebebi toprak ise, illa demir eksiktir diye bir kanıya varmak çok yanlıştır. Hem öyle olsa bile, toprağın kimyasal dengesi ne yönde bozulmuşsa, demir takviyesi daha da kötüleştirebilir. Kökleri büsbütün zehirleyip bitkileri öldürebilir.
Hangi bir bitkinin yenisini üretmelisiniz?
Saksıdaki süs bitkilerinde ise bitkinin yenisini dallarından ya da tohumundan temiz toprakta yenisini üretmelisiniz. Mum çiçeği ve gardenya bu parazite son derece savunmasızdır. Gelişim çok az, yavaş ve zayıf olup gardenyada yeni yapraklar sanki demir eksikliği varmış gibi sarı olur.
Çünkü bazı bitki türlerinin pH derecesi kireçlidir?
Suyun ve toprağın pH derecesi kireçlilik / yüksek alkalinlilik sebebiyle yüksek olunca (pH 7,5 ve yukarısı) bu sebeple bazı bitki türleri topraktan demir alamaz. Sonuçta kloroz problemi denen yaprak sararması olur -toprak demirce zengin olsa bile.

Bu nedenle bitkilerin yapraklarında tahribat olur.?​

Bitlerin yapraklarda oluşturduğu tahribat sonucu şekerli öz su sızıntısı ile yapraklar yapış yapış olur. Bunu bakterileşme ve mantar hastalıkları takip eder. Böylece yapraklardan ve ince dallardan başlayarak bitki ölür. Bu ise genelde küçük saksı bitkilerinin bol bol hindistan cevizi lifleri kullanılmış yapay topraklarında gelişen köklerde görülür.

. . Bitki bitlerinin tahribatını mutlaka Mantar hastalıkları takip eder.?​

Basit sararmalar gibi değil.. nokta nokta, dalga dalga izler şeklinde renk değişiklikleri, yer yer yıpranmışlıklar, kararmalar, kazınmış gibi incelmeler, yapış yapış olmalar, un dökülmüş gibi veya paslanmış gibi görünümler.. Bitki bitlerinin tahribatını mutlaka mantar hastalıkları takip eder.
Ne işe yarar? bitki bahçesinde dikili bir bitki yetiştirmek gerekir?
Hatta mümkün değil demek daha doğru olur. Bitki bahçede dikili ise (en çok domates lerde, bir metreyi geçince tüm yapraklarda kurumalarla etkisi görülür – az nematotla az zararda ise çiçeklerin meyveye dönüşümünde meyvenin küçük kuru nohut kadar kalıp gelişime devam edememesi) bahçenin toprağıyla iki yıl uğraşmak gerekir.
 
Geri
Üst