Bu ne zamiri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bu ne zamiri?​

“bu, şu, o, öteki, beriki, böylesi, şöylesi, öylesi” kelimeleri çeşitli görevlerde kullanılır: bu: işaret zamiri > Bunu biliyor musun?

Işaret zamiri nedir örnekler?​

Varlıkların yerini gösteren zamirlerdir. Türkçedeki başlıca işaret zamirleri bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, öteki, beriki, bura, şura, ora, burası, şurası, orası, böylesi, şöylesi ve öylesi’dir: Şu, benim kardeşim. Orası çok uzak.
Ne zamir örnek?
Zamir isim soylu kelime olarak kullanılırken ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler de sıklıkla zamir olarak kullanılır.
Biri kişi zamiri mi?
Bu belgisiz zamirler şunlardır; – Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır.

Senden kişi zamiri mi?​

Birçok zamir çeşidi dilimizde vardır. Bunlardan bir tanesi de şahıs zamiri diğer adı ile kişi zamiridir. Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir.

Işaret gösterme zamiri nedir?​

İşaret (Gösterme) Zamirleri İsimleri, yerini işaret yoluyla, göstererek tutan zamirlerdir. Gösterme adılları tekil ve çoğul olarak kullanılabilir. Asıl işaret zamirleri “bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar” dır.
İşaret zamiri çekiminde neler bulunur?
– Burayı, şurayı, orayı, – Buralar, şuralar, oralar, – Öteki, beriki, karşıki, Bu temel kurallar üzerinden işaret zamiri amaca uygun olarak cümle içerisinde veya tek başına kullanılabilmektedir.
Ne ile ilgili zamir cümleleri?
Başlıca soru zamirleri “Ne?” ve “Kim” sözcükleridir….İsimleri belli belirsiz bir şekilde karşılayan sözcüklere belgisiz zamir denir.

Soru zamiri ne?​

İsimlerin yerini soru şeklinde temsil eden, onların soru şeklindeki karşılıkları olan, onları soru halinde ifade eden kelimelerdir. “Ne” , “kim” soru kelimeleri ve bunların çekimlenmiş şekilleriyle “hangisi, kaçı…” gibi soru kelimeleri soru zamiri olarak kullanılmaktadır.

Bazıları hangi zamir?​

4-Belgisiz Zamirler : Bazısı, bazıları, kimisi, çoğu, hiçbiri…

Geri