AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bu bilgisayarda Java yuklu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bu bilgisayarda Java yüklü mü?​

Ekranın sol alt köşesine sağ tıklayarak açılan menüden Denetim Masası’nı seçin. Denetim Masası görününce, Programlar’ı seçin. Yüklü Java sürümleri listelenir.

Java ios da çalışır mı?​

Apple, Java 6 ve daha önceki sürümleri için kendi Java sürümünü sağlar. Mac için Apple Java yazılımının en güncel sürümünün yüklü olup olmadığını kontrol etmek için Apple menüsündeki Yazılım Güncelleştirme özelliğini kullanın.

Mac bilgisayara java nasıl yüklenir?​

Mac bilgisayara java nasıl yüklenir?
Mac’e Java Yükleme
- jre-8u65-macosx-x64.dmg dosyasını indirin.
- Başlatmak için .dmg dosyasına çift tıklayın.
- Yükleme sihirbazını başlatmak için paket simgesine çift tıklayın.
- Yükleme Sihirbazı, Java’ya Hoş Geldiniz yükleme ekranını görüntüler.
- Oracle çeşitli ürünler sunan başka şirketlerle iş ortağıdır.

Java yükleyemiyorum ne yapmalıyım?​

Java’yı İndirme ve Yükleme
- Java’yı İndirme ve Yükleme.
- Çalışmayan tüm Java yüklemelerini kaldır.
- Güvenlik duvarı ve virüsten koruma istemcilerini geçici olarak kapatın.
- Yeni sürümü etkinleştirmek için Java’yı yükledikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatın.

Bilgisayarımdaki Java güncel mi?​

Java Denetim Masası Güncelle sekmesinde, Java Denetim Masası’ndaki Güncelleme sekmesinin alt tarafında yer alan Şimdi Güncelle düğmesine tıklayarak yeni güncelleme olup olmadığını istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz.

Java zararlı mı?​

Java zararlı mı?
Reuters’ın haberine göre uzmanlar kullanıcıların Java’yı devre dışı bırakmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar zararlı yazılımlar, virüsler ve aklınıza gelebilecek birçok tehlikenin bilgisayarınıza rahatça sızabilme olasılığına dikkat çekiyor.
Java nasil Çaliştirilir?​
Tarayıcıda Java’yı, Java Denetim Masası yoluyla etkinleştirin.
- Java Denetim Masası’nda Güvenlik sekmesine tıklayın.
- Java içeriğini tarayıcıda etkinleştir seçeneğini belirleyin.
- Değişiklikleri kaydetmek için Uygula’ya ve Tamam’a tıklayın.
- Değişiklikleri geçerli kılmak için tarayıcıyı yeniden başlatın. Güvenlik.
Java çalıştırmam için ne yapmalıyım?​

JNLP uzantılı dosya nasıl açılır?​

JNLP uzantılı dosya nasıl açılır?
Bir JNLP dosyasını, Java Web Start ile açmak için JNLP dosyasına farenin sağ tuşu ile tıklanır ve açılan listeden Birlikte Aç seçeneği seçilir. Çıkan liste aşağı kaydırılır ve Bu Bilgisayarda başka bir uygulama ara seçeneği seçilir. Daha sonra konuma gidilerek ” javaws.exe” seçilir.

Java yerine ne kullanabilirim?​

Chrome kullanırken Java uygulamalarına erişmede sorun yaşıyorsanız, Oracle bunun yerine Internet Explorer (Windows) ya da Safari (Mac OS X) kullanmanızı önerir.

Java nedir, nasıl yüklenir, güncellenir ve çalıştırılır gibi konular hakkında detaylı bilgiler içeren mesajlarınıza cevap vermek isterim:

Java, platformlar arası çalışabilen, nesne yönelimli, genel amaçlı bir programlama dilidir. Bilgisayarınızda Java'nın yüklü olup olmadığını kontrol etmek için Denetim Masası'nı açıp Programlar bölümünden yüklü Java sürümlerini listeleyebilirsiniz.

Java, MacOS işletim sisteminde de çalışabilir. Apple, Java 6 ve önceki sürümleri için kendi Java sürümünü sağlar. Mac bilgisayarınıza Java yüklemek için ise jre-8u65-macosx-x64.dmg dosyasını indirip kurulum sihirbazını takip edebilirsiniz.

Java'yı yüklemekte sorun yaşıyorsanız, Java'yı yeniden indirip yüklemek, varsa eski sürümleri kaldırmak, güvenlik duvarı ve virüsten koruma programlarını geçici olarak kapatmak ve tarayıcıyı yeniden başlatmak gibi adımları deneyebilirsiniz.

Java'nın güncel olup olmadığını kontrol etmek için Java Denetim Masası'ndaki Güncelleme sekmesine bakabilir ve varsa yeni güncellemeleri indirebilirsiniz.

Java'nın güvenlik konusunda bazı riskler içerdiği bilinmektedir. Uzmanlar, kullanıcıların Java'yı devre dışı bırakmalarını tavsiye etmektedir çünkü zararlı yazılımların bilgisayarlara sızabilme olasılığı bulunmaktadır.

Java uygulamalarını çalıştırmak için tarayıcıda Java'yı etkinleştirmeniz gerekmektedir. Java Denetim Masası'nda Güvenlik sekmesine tıklayarak Java içeriğini tarayıcıda etkinleştirebilir ve bu değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

JNLP uzantılı dosyaları açmak için Java Web Start'ı kullanabilirsiniz. Bir JNLP dosyasına sağ tıklayarak "Birlikte Aç" seçeneğiyle "javaws.exe" programını seçerek dosyayı açabilirsiniz.

Java yerine Chrome kullanırken Java uygulamalarına erişimde sorun yaşarsanız, Oracle Internet Explorer (Windows) veya Safari (Mac OS X) gibi tarayıcıları kullanmanızı önermektedir.

Geri