Bu Aşkın Künyesine İntihar Yazıyorum

SoruCevap

Yeni Üye
Bu Aşkın Künyesine İntihar Yazıyorum
Bir sabah daha doğdu,Ayrılık menşeili gözlerime.Sokakta cansız yatan bir kedi.Düşünüyorum…Kedi mi öldü, ben mi yaşamıyorum?
Bugün berrak bir bulut geçse de başımdan,Yorgun bir kahır çıkıyor anlamsız telaşımdan.Yürüyorum…Bilinmez sokak uçlarından.Kaldırımlarda ayak izlerine bakıyorum.Gözlerimi ustura gibi kesen çizgilere hep yarım basıyorum.
Turuncu bir can sıkıntısı çöküyor yüreğime.Yansımıyorsun artık cakalı ışıklar altında.Gün akşam oldu,Sen…Yoksun sana benzettiğim kadınlarda.Ve adın geçmiyor,Eşkâl-i asılan levhalarda…
Arada su sesi gibi gel diyordum.Tenime bastığım sis gibi,Gökkubbeye sığınan yıldızlar gibi,Adını bilmediğim sevdalar gibi,Gel…İstersen ihanet gibi…..
Şu arabesk duman,Şu lümpen isyanım olmasa…Denk düşmezdi başımdan başına esen yarasa…
Bak yine mavi kenarlıklarda buldum kendimi.Dalga dalga soluklanıyorum dalgaları.Rüzgarımı kesiyor,Heybetine yandığım alçak dağlar.Bazen bir falezin üstünde,Raks ediyor bedenim yaşamın kıyısında.Her saniyemde bir sen gidiyor hicranımdan.Sen eksildikçe..Ben vuruluyorum şakaklarımdan…
Bir kez daha denemek istiyorum,Sen olmayan şiirler yazmak istiyor sabrım.Oysa…Her sayfamda sen çıkıyorsun,Her dizede isyanım kadar artıyorsun.
Sen çoğalıyorsun.Sen artıyorsun.Ben…Santim santim azalıyorum.Tükenişlerime ilham,Sevecenliğimin katili oluyorsun…
Ne varsa sevdadan yana artık,Aşağılık bir sonuca yoruyorum.Araflarımdan merdiven yapıyorum.Keskin barut gibi kokuyorum…
Şimdi…Kahverengi bir bunalım taşıyorumŞimdi…Tüm renklerimi kırmızıya boyuyorum.Ve bu aşkın künyesine,İntihar yazıyorum….

Yıldırım UZUN

Geri