AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

BT denetcisi nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

BT denetçisi nasıl olunur?​

Nasıl BT Denetçisi Olunur? Türkiye’de birçok banka ve finans kurumu, sınavla yeni mezun BT denetçisi/müfettişi istihdam etmektedir. Başvuru ön şartı olarak genellikle bilgisayar, elektrik elektronik mühendisliği vb. bölümlerden mezun olmak ve iyi seviyede İngilizce bilgisi beklenmektedir.

IT denetçisi nedir?​

iş süreçleri, sistem güvenliği, değişiklik yönetimi, fiziksel çevre güvenliği, bt risk yönetimi gibi başlı başına esaslı birer uzmanlık alanı olan konularda denetimler gerçekleştirir bu konuda çalışan denetçiler.

Bilgi sistemleri denetçisi ne demek?​

Bilgi sistemleri denetçisi ne demek?
bilgi sistemleri denetçisi, bilişim teknolojilerine ilişkin standartlara referans vererek denetimlerini icra edebildiği ölçüde, objektif ve kabul edilebilirliği yüksek bulgu ve öneriler içeren raporlar ortaya koyabilir.

BT denetimi nasıl yapılır?​

BT denetimi; Düzenleyici otoritenin talebi üzerine zorunlu veya….BT Denetimi Nasıl Yapılır?
- BT denetim hedefleri ve kapsamı belirlenir.
- BT denetim hedeflerini gerçekleştirmek için gerekli denetim planı geliştirilir.
- BT kontrollerinden ilgili bilgiler elde edilir ve söz konusu elde edilen bilgiler değerlendirilir.

CIA belgesi nasıl alınır?​

4 senelik üniversite mezunu olup, en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime (denetim ve değerlendirme / inceleme disiplinleri, dış denetim, kalite güvence, uyum) sahip olan ve sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CIA Sertifikasını alabilirler.

IT Audit ne is yapar?​

IT Audit ne is yapar?
Bilgi teknolojileri (BT) denetimini tanımlamak gerekirse; “bir işletmenin veya organizasyonun bilgi teknoloji sistemleri, sistemlerin yönetimi ve operasyonları ile bunlarla ilişkili süreçlerin denetlenmesidir” diyebiliriz.
Bilgi sistemleri denetçisi nasıl olunur?​
Bilgi Sistemleri Denetçi Yardımcılığı alım sınavı online şekilde yapılmaktadır. Online sınav aşamalarını geçen adaylar, en az iki aşamadan oluşan mülakatlara davet edilirler. Son aşama olarak adaylar, Teftiş Kurulu Üst Yönetimi ile mülakata davet edilirler.
Bilgi sistemleri bağımsız denetim lisansı ne işe yarar?​
Bilgi sistemleri bağımsız denetiminin temel amacı denetlenen Kurum, Kuruluş ve Ortaklıkların bilgi sistemlerinin ve bu sisteme ilişkin iç kontrollerinin VII-128.9 sayılı “Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği”nde düzenlenen bilgi sistemleri yönetim ilkeleri doğrultusunda uyumluluk, etkinlik ve yeterliliği hakkında görüş …

Sox denetimi nasıl yapılır?​

Sox denetimi nasıl yapılır?
SOX denetimi, bir şirketin finansal bilgilerindeki varyans ve yanlış bilgiler, iç kontrollerin gücü ve muhasebe bölümündeki yönetişim için testler yapar. Değişkenler ve yanlışlar test ederken, denetçiler şirket tarafından hazırlanan belgeleri inceler.

BT içeriği nedir?​

Bilgisayarlı Tomografi ( BT ), vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini veya taramalarını oluşturmak için özel röntgen ışını kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Farklı açılardan çekilen röntgen görüntülerini birleştirerek kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur.

BT denetçisi olmak isteyen adaylar genellikle bilgisayar, elektrik elektronik mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmalı ve iyi seviyede İngilizce bilmelidir. Türkiye'deki birçok banka ve finans kurumu sınavla yeni mezun BT denetçisi/müfettişi istihdam etmektedir. BT denetçileri, iş süreçleri, sistem güvenliği, değişiklik yönetimi, fiziksel çevre güvenliği, BT risk yönetimi gibi konularda denetimler gerçekleştirirler.

Bilgi sistemleri denetçisi, bilişim teknolojilerine ilişkin standartlara referans vererek denetimlerini objektif ve kabul edilebilir bulgu ve öneriler içeren raporlarla icra edebilen uzmandır. Bilgi sistemleri denetçisi olabilmek için alım sınavını geçmek gerekmektedir ve en az iki aşamalı mülakatlara katılmak gerekebilir.

CIA (Certified Internal Auditor) belgesine sahip olmak isteyen adaylar, 4 senelik üniversite mezunu olmalı ve en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime sahip olmalıdırlar. Ayrıca sertifika sınavlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgi sistemleri bağımsız denetim lisansı, denetlenen kurum, kuruluş ve ortaklıkların bilgi sistemlerinin ve iç kontrollerinin yönetim ilkelerine uygunluğunu, etkinliğini ve yeterliliğini değerlendirmek amacıyla kullanılır.

SOX denetimi ise bir şirketin finansal bilgilerindeki varyans ve yanlış bilgileri, iç kontrol gücünü ve muhasebe bölümündeki yönetişimi test etmektedir. Bu denetimde denetçiler, şirket tarafından hazırlanan belgeleri incelerler.

BT içeriği olarak bilgisayarlı tomografinin (BT) vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini oluşturmak için kullanılan özel bir röntgen ışını ile yapılan bir görüntüleme yöntemi olduğunu belirtmek isterim. Farklı açılardan çekilen röntgen görüntülerini birleştirerek vücuttaki kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur.

Geri