AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Brusella pozitif ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brusella pozitif ne demek?​

Brusella; hayvanlarda ve insanlarda hastalığa neden olabilen, hayvanlardan elde edilen pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleriyle çiğ etlerin tüketimi ve enfekte hayvanlarla temasla kişilere bulaşabilen bir bakteridir. Brusella bakterisinin insanda meydana getirdiği enfeksiyon hastalığına ise bruselloz adı verilir.

Malta humması nasıl geçer?​

Malta humması, uzun sürmesi karşın öldürücü bir hastalık değildir. Bu rahatsızlığa karşı ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Öte yandan eskiden malta hummasının aşısı yapılmışsa da tedavide büyük fayda görülmediği için bırakılmıştır.
Brusella, tedavisi zor ve ciddi komplikasyonları olan bir hastalık olduğundan hastalıktan korunmak için bazı önlemlerin alınması yararlı olacaktır. Bruselloz aşağıdaki adımlarla önlenebilir: Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri tüketmekten kaçınılmalıdır. Etler iyice pişirilmeden tüketilmemelidir.
Brusella hastalığına hangi doktor bakar?
Virüs, parazit, bakteri ya da mantar gibi mikroorganizmaların sebep olduğu hastalıkları inceleyen enfeksiyon hastalıkları, hastanelerde en çok başvurulan bölümlerin içinde yer alıyor. Bu bölümü inceleyen uzmana da enfeksiyon hastalıkları doktoru deniyor.
Brusella hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?
Ateş, eklem ağrıları, terleme gibi spesifik olmayan belirtilerle ortaya çıkan brusellozun tedavisinde doksisiklin önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca doksisiklin enflamatuar ve enfeksiyöz birçok hastalığın tedavisinde veya profilaksisinde kullanılan geniş spektrumlu tetrasiklin grubu bir antibiyotiktir.

Mal hastaligi nasil gecer?​

Brusella hastalığının tedavisi genellikle antibiyotiklerle yapılır. Tedavi için reçete edilen ilaçların en az 6 hafta kullanılması gerekir. Brusella, tedaviye dirençli bir hastalıktır ve tekrar etme olasılığı vardır. Tekrar etme riskini azaltmak için birkaç hafta boyunca aralıksız antibiyotik kullanımı gereklidir.
 
Geri
Üst