AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Brusella hastaligina hangi bitkiler iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brusella hastalığına hangi bitkiler iyi gelir?​

Brusella bitkisel tedavi için şifalı olan bitkiler ve yöntemlerin başında sarımsak gelir. Brusella ve sarımsak hastalığın panzehiri gibidir. Sarımsağın antibiyotik ve antiviral etkileri nedeniyle brusella bakterisinin yok olmasına yardımcı olduğu bilinir.

Hayvan hastalığı neden olur?​

Brusella; hayvanlarda ve insanlarda hastalığa neden olabilen, hayvanlardan elde edilen pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleriyle çiğ etlerin tüketimi ve enfekte hayvanlarla temasla kişilere bulaşabilen bir bakteridir. Brusella bakterisinin insanda meydana getirdiği enfeksiyon hastalığına ise bruselloz adı verilir.

Brusella hastalığı hayvanlarda nasıl tedavi edilir?​

Brusella hastalığı hayvanlarda nasıl tedavi edilir?
Tedavi : Hayvanlarda Brucellosis tedavisi yapılmaz. Hasta hayvanlar sürüden çıkarılıp elimine edilirler. Korunma : Hastalıktan korunmak için “Rew-1 Brucella Melitensis aşısı” kullanılır.Her yıl dişi kuzu ve dişi oğlaklar üç aylıktan büyük yaşta iken aşılanırlar.

Brusella hastalığına ne iyi geliyor?​

Brusella hastalığının tedavisi genellikle antibiyotiklerle yapılır. Tedavi için reçete edilen ilaçların en az 6 hafta kullanılması gerekir. Brusella, tedaviye dirençli bir hastalıktır ve tekrar etme olasılığı vardır. Tekrar etme riskini azaltmak için birkaç hafta boyunca aralıksız antibiyotik kullanımı gereklidir.

Brucella hangi hastalıklara yol açar?​

Brusella hastalığı, enfekte hayvanlardan insanlara bulaşan bakteriyel bir bulaşıcı hastalıktır….Görülebilen genel belirtiler arasında şunlar sayılabilir:
- Ateş.
- Sırt ağrısı
- Kas ağrıları
- Tüm vücutta ağrı ve sızlama.
- İştahsızlık.
- Kilo kaybı
- Baş ağrısı
- Gece terlemeleri.

Brusella vücuda nasıl girer?​

Brusella vücuda nasıl girer?
Pastörize edilmemiş süt veya az pişmiş et gibi hasta hayvana ait besinler yoluyla. Ciltte bulunan kesik, çizik gibi açık yaralardan hasta hayvanın etiyle temas sonucunda, Brusella bakterisi ile kontamine kirli havadan solunum yoluyla. Göze enfekte hayvan sıvılarının teması ile.
Brusella belirtileri ne zaman başlar?​
Bakterinin vücuda alınmasından 2-4 hafta içerisinde hastalık semptomları başlar. Akut, subakut, kronik ve lokalize formlarda görülebilir. Başlangıç semptomları hastalığa özgül olmamakla birlikte sıklıkla yüksek ateş, terleme, yorgunluk, iştahsızlık, baş ağrısı, sırt ağrısı , eklem ağrısı olabilir.
Brusella hastalığı nasıl tedavi edilir?​
 
Brusella hastalığına karşı bitkisel tedavi yöntemleri arasında en öne çıkan bitki sarımsaktır. Sarımsağın brusella bakterisini etkisiz hale getirebilecek antibiyotik ve antiviral özellikleri olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra, brusella hastalığına iyi gelen diğer bazı bitkiler ve besinler şunlar olabilir:

1. Zencefil: Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip olan zencefil, brusella hastalığının tedavisinde yardımcı olabilir.

2. C vitamini içeren besinler: Turunçgiller, kivi, yeşil biber gibi C vitamini açısından zengin besinler tüketmek bağışıklık sistemini destekleyerek brusella hastalığına karşı mücadelede faydalı olabilir.

3. Propolis: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinen propolis, brusella hastalığına karşı doğal destek sağlayabilir.

4. Adaçayı: Adaçayı, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olmasıyla brusella hastalığına karşı yardımcı olabilir.

5. Ihlamur: Bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur, brusella hastalığının tedavisinde destekleyici bir rol oynayabilir.

Bu bitkiler ve besinler, brusella hastalığının tedavisine destek olabilir ancak tedaviye ek olarak kullanılmalı ve mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır. Ayrıca, hastalığın ciddiyeti göz önünde bulundurularak, bitkisel tedavinin yanı sıra doktorun önerdiği antibiyotik tedavisine de uyulmalıdır.
 
Geri
Üst