- Konu Yazar
- #1
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
8 dilim ekmek (Somun ekmek de olabilir)
Çeri domates (Ben 300 gram kadar kulandım)
Taze fesleğen (Yoksa taze nane de olabilir)
1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
Zeytin yağı
Tuz karabiber
Arzuya nazaran biraz nar ekşisi
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmeklerimizi dilimleyelim ve tavaya yerleştirin iki tarafından birazcık zeytin yağı gezdirelim.
Orta ateşte iki taraflı kızartın. Sarımsağı ekmeklerim üzerine birazcık bastırarak gezdirelim (Tadı biraz ekmeğe geçecektir) domatesleri küçük küçük doğrayın taze fesleğeni de birebir biçimde.
Sarımsağı rendeleyin ben doğramıştım ancak o biçimde dahada lezzetli olacaktır. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyin. Dilerseniz nar ekşisinide ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
Domateslerden ekmeğin üzerine yerleştirin ve servis edin ekmekler 2-3 saat kadar çıtır kalacaktır daha sonra yumuşayabilir. Afiyet olsun.
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 dilim ekmek (Somun ekmek de olabilir)
Çeri domates (Ben 300 gram kadar kulandım)
Taze fesleğen (Yoksa taze nane de olabilir)
1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
Zeytin yağı
Tuz karabiber
Arzuya nazaran biraz nar ekşisi
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmeklerimizi dilimleyelim ve tavaya yerleştirin iki tarafından birazcık zeytin yağı gezdirelim.
Orta ateşte iki taraflı kızartın. Sarımsağı ekmeklerim üzerine birazcık bastırarak gezdirelim (Tadı biraz ekmeğe geçecektir) domatesleri küçük küçük doğrayın taze fesleğeni de birebir biçimde.
Sarımsağı rendeleyin ben doğramıştım ancak o biçimde dahada lezzetli olacaktır. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyin. Dilerseniz nar ekşisinide ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
Domateslerden ekmeğin üzerine yerleştirin ve servis edin ekmekler 2-3 saat kadar çıtır kalacaktır daha sonra yumuşayabilir. Afiyet olsun.
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı