- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Brundtland Raporu hangi olay?
Brundtland Raporu olarak da bilinen Ortak Geleceğimiz, Ekim 1987’de Birleşmiş Milletler tarafından Oxford University Press aracılığıyla yayınlandı. Ortak Geleceğimiz çevre konularını sıkı bir şekilde siyasi gündeme yerleştirdi; çevrenin ve kalkınma’nın tek bir mesele olarak tartışılmasını amaçladı. …Brundtland Raporu hangi tarihsel olayı?
İlk kez 1987’de Birleşmiş Milletler’in Brundtland Raporu ismini verdiği raporunda bugünkü anlamıyla yer verilen sürdürülebilirlik kavramı, başlangıçta sürdürülebilir kalkınmayla özdeş bir şekilde kullanılıyor ve “Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden …
Sürdürülebilirlik için eğitim ilk kez ne zaman ve hangi konferansta gündeme gelmiştir?
İşte bu noktada devreye giren REC Türkiye, ilk defa sürdürülebilir kalkınma eğitimi üzerine bir konferansa ev sahipliği yaptı. 15 Kasım 2012’de Bosch Ev Aletleri ana sponsorluğunda Ankara’da gerçekleşen “Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı”nın destekçileri arasında, Çevre ve Şehircilik …Ortak Geleceğimiz Raporu hangi yıl hazırlanmıştır?
Ortak Geleceğimiz (Brundtland) Raporu, 1983 yılında dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin isteği ve teklifi üzerine, Norveç Başbakanı Gro Harlem Brundtland başkanlığında, yirmi ayrı ülkeden gelen katılımcılardan oluşan Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nca (The World Comission on Environment and Development- …
Sürdürülebilir kalkınma kavramı ise ilk kez, 1987 yılında Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nca hazırlanan Brundtland Raporu’nda “Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılayan kalkınma” olarak tanımlanmıştır.
Sürdürülebilirlik yükümlülüğü nedir?
Şirketler açısından sürdürülebilirlik konusu, sürdürülebilirlik kaynaklı ortaya çıkan küresel, makroekonomik, çevresel ve toplumsal trendler ile bunlarla bağlantılı hukuki düzenlemelerdeki, değişimlere karşı şirketlerin adapte olabilme kapasitesi olarak özetlenebilir.
Sürdürülebilirlik kavramı nasıl ortaya çıktı?
Sürdürülebilirlik kavramı ilk olarak 1987 yılında resmi olarak adı ortaya atılmış bir kavramdır. Kamuoyu küresel anlamda sürdürülebilirlik kavramıyla, Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nun 1987 yılında yayımlamış olduğu “Ortak Geleceğimiz” adlı rapor ile tanışmıştır.Eğitimde sürdürülebilirlik nedir?
Sürdürülebilirlik Eğitimi ve Önemi Sürdürülebilir kalkınma için eğitim, insani ve ekonomik refahı kültürel geleneklerle dengelemeyi ve dünyanın doğal kaynaklarına saygı duymayı amaçlayan bir eğitim vizyonudur.