Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo brüksel lahanası
1 adet büyük kırmızı kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizliyoruz ve saplarını biraz kesiyoruz.
Güzelce yıkayıp haşlıyoruz.
Çatalla denetim ediyoruz yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan lahanaları ikiye bölüyoruz.
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kızartıyoruz.
Burda daima karıştırmıyoruz dağılmamaları için.
Kızarınca servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Uzun uzun doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz.
Soğuyan lahanamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve karamelize olan soğanı en üste döküyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo brüksel lahanası
1 adet büyük kırmızı kuru soğan
250 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizliyoruz ve saplarını biraz kesiyoruz.
Güzelce yıkayıp haşlıyoruz.
Çatalla denetim ediyoruz yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan lahanaları ikiye bölüyoruz.
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kızartıyoruz.
Burda daima karıştırmıyoruz dağılmamaları için.
Kızarınca servis tabağına alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Uzun uzun doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz.
Soğuyan lahanamızın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve karamelize olan soğanı en üste döküyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı