AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bruksel lahanasi nerelerde bulunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brüksel lahanası nerelerde bulunur?​

Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa’da yaygın şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye’de de tarımı başlamış olup sebze, halk arasında yavaş yavaş tanınmaktadır. Bir yıllık otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Brüksel lahanasının acı olmaması için ne yapmak gerekir?
Brüksel Lahanasının Acısı Nasıl Alınır?
- Yıkadığınız Brüksel lahanasını, soğuk bir su içinde 20 dakika bekleterek acılığını alabilirsiniz.
- İsterseniz, su dolu bir kabın içinde buzdolabında da bekletebilirsiniz.
- Soğuk su, sebzedeki acı tadı alacaktır.

Brüksel lahanası nerede kullanılır?​

Hangi yemeklerde kullanılır ve faydaları nelerdir? Brüksel lahanasıyla değişik çorbalar yapılabildiği gibi et yemeklerinin yanında haşlama olarak veya garnitür olarak kullanılır. Suda kaynatılarak pişirildiği tarifler var ancak buharla haşlandığı zaman besin değerini daha iyi korur.
Brüksel lahanası en güzel nasıl pişirilir?
Ayıklanmış Brüksel lahanaları, toz şeker ve tuzu ilave edin. Lahanaların üzerine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Brüksel lahanasının yanına ne gider?
Brüksel lahanası ne zaman ekilir?
Brüksel lahanası tohumla üretilmektedir. Kara- deniz Bölgesinde yetiştiricilik için Temmuz başı tohum ekimi için uygundur. Fide yetiştiriciliği viyollerde veya yastıklarda yapılır. Yastıklara tohum ekiminde bir m2’den 600-700 fide elde edilecek şekilde m2’ye 4-5 g tohum ekilmektedir.

Brüksel lahanası en lezzetli nasıl olur?​

Brüksel lahanasının en bilinen pişirme şekli haşlamaktır. Ancak kavurma, buğulama, ızgara, kızartma ve soteleme gibi yöntemlerle de pişirilebilir. Bir kase Brüksel lahanasını 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabibere bulayın. Fırın tepsisine dizin ve 250 derecede 15-20 dakika pişirin.
 
Geri
Üst