AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bruksel lahanasi nasil yenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brüksel lahanası nasıl yenir?​

Küçük yumru bir şekle sahip olan brüksel lahanası, kış sebzelerinden biridir. Kansere yakalanma riskini düşürdüğü söylenen bu sebze, haşlama, soteleme, kızartma ve fırınlama teknikleriyle pişirilir. Pişirme işlemleri esnasında tuz, biber gibi malzemeler eklenebilir.

Sararmış Brüksel lahanası yenir mi?​

Yaprakları sararmış, pörsümüş ve tadında acılık olan lahanalar kesinlikle tüketilmemelidir. Zira bağırsakları bozabilir.
Ayıklanmış Brüksel lahanaları, toz şeker ve tuzu ilave edin. Lahanaların üzerine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Brüksel Lahanasıyla neler yapılabilir?
Brüksel Lahanasını Nasıl Lezzetlendireceğine Karar Veremeyenlere 10 Farklı ve Kolay Tarif
Tavada brüksel lahanası nasıl yapılır?
Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) Nasıl Yapılır?
- Bürüksel lahanalarını yıkayın.
- Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
- Sonra diğer taraflarını çevirip, aynı şekilde tuz karabiber döküp kapağını kapatın.

Sararmış brokoli kullanılır mı?​

Brokoli sararınca yenir mi? hemen cevap verelim; sararmış brokoliyi yiyebiliriz. Fakat; sararan brokolinin tadı yeşil renkte daha taze olan brokoliye göre biraz değişecektir. En önemlisi de brokoli sarardıkça besin değerlerini de kaybetmektedir.

Brüksel lahanası tavada nasıl pişirilir?​

 
Geri
Üst