Brownie Tadında Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
2 büyük uzunluk yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Sosu İçin
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
Brownie Tadında Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ile şekeri köpük köpük olana ve beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağ ek edip biraz daha çırpıyoruz.
1 su bardağı un ve kakaoyu ekleyip üzerine kabartma tozu ek ediyoruz ve tekrardan çırpıyoruz.
Hamurumuz hala çok cıvık olacağından ötürü yarım su bardağı daha un ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kekimizin kıvamı olağan kek hamurlarına nazaran biraz daha cıvık olmalı ki sosunu yeterlice çekebilsin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz ( Fırından fırına pişme mühleti değişebilir )
Keki fırına verdikten sonra sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Tüm materyalleri bir tencereye alıp ocağa koymadan evvel çırpıyoruz.
Akabinde ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra dilimliyoruz ve üzerine çatal yardımı ile delikler açıyoruz.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra sosumuz da sıcakken üzerine sosunu döküyoruz. Islak kekimiz hazır afiyet olsun
Keki İçin
2 büyük uzunluk yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Sosu İçin
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
Brownie Tadında Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ile şekeri köpük köpük olana ve beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağ ek edip biraz daha çırpıyoruz.
1 su bardağı un ve kakaoyu ekleyip üzerine kabartma tozu ek ediyoruz ve tekrardan çırpıyoruz.
Hamurumuz hala çok cıvık olacağından ötürü yarım su bardağı daha un ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kekimizin kıvamı olağan kek hamurlarına nazaran biraz daha cıvık olmalı ki sosunu yeterlice çekebilsin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz ( Fırından fırına pişme mühleti değişebilir )
Keki fırına verdikten sonra sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Tüm materyalleri bir tencereye alıp ocağa koymadan evvel çırpıyoruz.
Akabinde ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz. Kek fırından çıktıktan sonra dilimliyoruz ve üzerine çatal yardımı ile delikler açıyoruz.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra sosumuz da sıcakken üzerine sosunu döküyoruz. Islak kekimiz hazır afiyet olsun