- Konu Yazar
- #1
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Bulamak İçin
Pudra şekeri
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Akabinde sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ek ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırıp hamura yediriyoruz. Hamur kek hamurundan katı kurabiye hamurundan cıvık kıvamda bir hamur olmalı.
Hazır olan hamurun üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Her yerine gelecek halde pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 18 dakika kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeleri fırında çok tutmayın. Üzerleri çatladığında fırından alın. Çıktığında yumuşak olsalar bile soğudukça sertleşiyorlar. Afiyet olsun.
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Bulamak İçin
Pudra şekeri
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Akabinde sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ek ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırıp hamura yediriyoruz. Hamur kek hamurundan katı kurabiye hamurundan cıvık kıvamda bir hamur olmalı.
Hazır olan hamurun üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabında 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
Her yerine gelecek halde pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 18 dakika kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeleri fırında çok tutmayın. Üzerleri çatladığında fırından alın. Çıktığında yumuşak olsalar bile soğudukça sertleşiyorlar. Afiyet olsun.