AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Brownie (İçi Islak Yoğun Lezzet)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Brownie (İçi Islak Ağır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
3 orta uzunluk yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı
320 gram bitter çikolata
1 silme su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Brownie (İçi Islak Ağır Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, tuz ve şekeri 4-5 dakika mikser ile çırptım.
Tereyağı sos tenceresine aktarıp erittim ve üzerine bitter çikolataları ekleyerek erimesini sağladım.
Hafif ılındıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştırdım.
Üzerine kuru materyalleri de ek edip spatula yardımıyla özdeşleşene kadar karıştırdım.
Genişçe bir kalıba harcı döktükten sonra 180 derecede 20 dakika, azamî 23 dakika pişiriyorum.
Pişirme mühleti kullanılan kalıba nazaran değişkenlik gösterir.
Şayet küçük bir kalıp kullanıyorsanız derece düşer, pişirme mühleti uzar, lakin geniş bir kalıp kullanırsanız da derece artar.
23 dakikadan fazla pişirirseniz de brownie değil kek pişirmiş olursunuz.
 
Geri
Üst