Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Sosu için :
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kekimizin sosunu hazırlayalım. (sosumuzun ılık olması gerekiyor. ).
Bir tencereye süt,sıvı yağ,şeker ve kakaoyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Ilımaya bırakalım.
Kekimizin hamurunu hazırlamaya başlayalım.
Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Daha sonra süt,sıvı yağı ve kakaoyu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Çırptığımız sıvı karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Kıvam alan kek hamurumuzu yağladığımız tepsiye dökelim.
Önceden ısıttığımız 180°c de 35-40 dk pişirelim. (pişirme süresi fırından fırına göre değişebilir yanmamasına dikkat edelim. ).
Fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keselim. ( ben sosu iyi çeksin diye kürdanla kekin üzerine delikler açtım. Sizde öyle yapabilirsiniz. ) ılıttığımız sosu kekimizin üzerine dökelim,sosu çekmesini bekleyelim.
Soğuk servis etmek isterseniz buzdolabına koyabilirsiniz.Şimdiden yapanlara afiyet olsun
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
Sosu için :
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kekimizin sosunu hazırlayalım. (sosumuzun ılık olması gerekiyor. ).
Bir tencereye süt,sıvı yağ,şeker ve kakaoyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Ilımaya bırakalım.
Kekimizin hamurunu hazırlamaya başlayalım.
Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Daha sonra süt,sıvı yağı ve kakaoyu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Çırptığımız sıvı karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Kıvam alan kek hamurumuzu yağladığımız tepsiye dökelim.
Önceden ısıttığımız 180°c de 35-40 dk pişirelim. (pişirme süresi fırından fırına göre değişebilir yanmamasına dikkat edelim. ).
Fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keselim. ( ben sosu iyi çeksin diye kürdanla kekin üzerine delikler açtım. Sizde öyle yapabilirsiniz. ) ılıttığımız sosu kekimizin üzerine dökelim,sosu çekmesini bekleyelim.
Soğuk servis etmek isterseniz buzdolabına koyabilirsiniz.Şimdiden yapanlara afiyet olsun
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı