AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Browni neden kurur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Browni neden kurur?​

Brownie yaparken en çok yapılan hata brownieyi çok pişirmekten kaynaklı oluyor. Brownielerinizi 160 derecede önceden ısıtılmış bir fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlayacaktır. Daha fazla pişirirseniz iç kısmı çok kuru kalır.

Islak kek kaç saat dinlenmeli?​

Islak kek yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar -Kek fırından çıkar çıkmaz sosu dökmeyin. 10 dakika kadar bekledikten sonra dökün. Aksi halde kekiniz hamur olur. -Servis etmeden önce 1 saat kadar dinlenmesine izin verin.
Islak kek neden ıslanmaz?
Islak Kek Neden Islanmaz? Islak kek yapımında en sık yapılan hatalardan biri sostur. Bu işlem kekin kurumasına neden olur. Eğer kek yeterince kabarmadıysa, kek veya sostan biri soğuksa kek ıslanmayacaktır.
Browni neden kabarır?
Şeker ve yağı birlikte çırparken, hamurun içine karışan havayla birlikte kekler daha çok kabarır. Az şeker, daha az çırpmak, dolayısıyla da kabarmayan kek demektir. Ne yazık ki, daha fazla tereyağı her zaman olumlu sonuçlar getirmez. Çok fazla yağ eklendiğinde, kekler aşırı derecede kabarır ve yumuşar.

Browni neden çöker?​

Tarifte yazandan daha fazla miktarda şeker kullandığınızda ise elde edeceğiniz brownie’ler tıpkı karbonat ya da kabartma tozu eklediğinizde olacağı gibi pişerken köşelerden yükselir, ortasıysa çöker.

Browninin olduğunu nasıl anlarız?​

Brownie’yi fırından erken çıkarırsanız istemeden sufle yapmış olabilirsiniz. Yumurta kokusunu yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. Gerçek bir brownie’nin içi hafif akışkan olmalı, çikolata tadı damağa gelmelidir.
Islak kek yaparken sos sıcak mı dökülür soğuk mu?
Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Hem kek hem de sosun sıcak olması ıslak kek yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri. Kekiniz soğuk sosunuz sıcak ya da sosunuz soğuk kek sıcak kalmışsa kekiniz yeterince ıslanmayabilir.
Islak kek kaç dakikada olur?
Fırının derecesi çok yüksek olursa dışı aniden pişer ve içi cıvık olmaktadır. Fırın derecesi mutlaka 150-180 derece arası olmalıdır. Islak keklerde genellikle ilk olarak 20 dakika kapağı açılmamalıdır. Ortalama 30 dakika ya da 35 dakika kadar bir pişirme süreleri bulunmaktadır.

Islak keke sos nasıl dökülür?​

Bunun için tüm malzemleri bir sos tenceresine alın ve güzelce karıştırın. Sıcak ve hafif koyu kıvamlı bir sos elde edin. Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Yani kekin de sosunun da sıcak olması oldukça mühim.

Islak keke sonradan sos dökülür mü?​

Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
 
Geri
Üst