- Konu Yazar
- #1
Browni neden dağılır?
Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un’dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz. kek dağılmasının sebeplerinden önemlisi yazılan tarif miktarlarına uyulmamasıdır.Brownie nasıl olmalı?
Yumurta kokusunu yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. Gerçek bir brownie’nin içi hafif akışkan olmalı, çikolata tadı damağa gelmelidir. Bu nedenle tarife sadık kalıp pişirme süresine dikkat etmeniz brownie’nin kuruyup çikolatalı kek olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemesini durdurur.Browni bir çeşit çikolatalı kektir. 19. yüzyılda ABD ve Kanada’da ortaya çıkmıştır.
Starbucks brownie nasıl yapılır?
Starbucks brownie nasıl yapılır?Browni (Starbucks Browni) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.19 cm’lik dikdörtgen bir kalıbı yağlayalım.
- Çikolatalarımızı benmari usulü eritelim.
- Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim.
- En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ilekarıştıralım.
Brownie neden sakız gibi olur?
Brownie neden sakız gibi olur?Fazla şeker kullandığınızda brownie sakızımsı, dişe yapışan bir kıvamda olur. Tarifte yazandan daha fazla miktarda şeker kullandığınızda ise elde edeceğiniz brownie’ler tıpkı karbonat ya da kabartma tozu eklediğinizde olacağı gibi pişerken köşelerden yükselir, ortasıysa çöker.
Brownie kabarır mı?
Şeker içeriği azaldığında, kekler fazla kabarmaz ve hem tadı acılaşır hem de kuru olur. Şeker ve yağı birlikte çırparken, hamurun içine karışan havayla birlikte kekler daha çok kabarır.Brownie fırının hangi ayarında pişer?
Kare bir kalıbı (22cm *22cm) pişirme kağıdı ile kaplayın. Browni karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 ºC’de alt-üst fansız ayarda 22 dk pişirin.Az şeker kullanmak Şeker içeriği azaldığında, kekler fazla kabarmaz ve hem tadı acılaşır hem de kuru olur. Şeker ve yağı birlikte çırparken, hamurun içine karışan havayla birlikte kekler daha çok kabarır. Az şeker, daha az çırpmak, dolayısıyla da kabarmayan kek demektir.
Browniye neden kabartma tozu konmaz?
Browniye neden kabartma tozu konmaz?Tarifte kabartma tozunun yer almaması, çok fazla un koyulmaması ve dolayısıyla kabarmamasının sebebi bunun bir çikolatalı kek değil Brownie oluşudur. Bir Brownie tarifini çikolatalı kek tarifinden ayıran özellikler Brownie’de kabartma tozu kullanılmaması ve un miktarının bir keke oranla daha az olmasıdır.
Browni tatlı nasıl yapılır?
Browni tatlı nasıl yapılır?Brownie Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alıp yoğuralım.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra yuvarlayıp yağlı kağıda dizelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 12-15 dakika pişirelim.