Brovni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Brovni Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket 25 gram kakao
1.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
Sosu için;
Kek hamurundan ayıracağımız 1 su bardağı kakaolu karışım

Brovni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
Yumurta kokusu kalmaması için biraz fazla çırpıyoruz.
Sonra sıvı yağ, süt ve kakaoyu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Sosu için karışımdan 1 şu bardağı alarak ayırıyoruz.
Kalan karışıma un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip çırpıyoruz. Kek hamurumuz hazır.
Yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz.
Ayırdığımız 1 su bardağı kakaolu karışımı sos tenceremize alıp 1,5 su bardağı sütümüzü ek edip kaynatıyoruz.
Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyip ılıyan sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.Ben üzerini fındık kırığı ile süslemeyi tercih ettim. Fındıklı brovni sevdiğim için. Damak tadınıza nazaran değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun
Brovni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst