AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bronzlasmak yararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bronzlaşmak yararlı mı?​

1- D Vitamini Sağlar Güneş, vücuda D vitamini sağlayarak, D vitamini eksiliğinin, kemik erimesinin, erken yaşlanmanın, kansızlık ve bağışıklık sistemi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki yara ve enfeksiyonlrın iyileşmesini hızlandırır.

Güneşin insanlar için faydaları nelerdir?​

Eğer güneş ışınları olmasaydı bitkiler fotosentez yapamazdı ve oksijen de üretilmediği için dünyada yaşam olmazdı. Güneşin insanlar için diğer en önemli faydası ise D vitamini kaynağı olmasıdır. D vitamini için en önemli kaynak güneştir. D vitamini insan sağlığı için en önemli vitamindir.
Bronzlaşmak yaşlandırır mı?
Sinan Akkurt, bronzlaşmanın cildi yaşlandıran, cildin hasar görmesine sebep olan bir eylem olduğunu önemle vurguladı. Akkurt, güneşte uzun süre kalması gerekenlerin mutlaka koruyucu doğal losyon ve güneş sonrası nemlendirici kullanmasını önerdi. Bronzlaşma uğruna hem sağlığımızdan, hem paramızdan oluyoruz.
Güneş cildi karartır mı?
Normal üretimin üzerine çıktıkları için derinizde fazladan melanin birikiyor. İşte bu, derinizin koyulaşmasına neden oluyor. Yine, açık deri rengine sahip bireylerde melanin pigmenti azdır; siyahilerde ise bu pigment daha fazla bulunur. Yani deri rengini belirleyen tek şey, melanin isimli pigmentin miktarıdır.

Çıplak güneşlenmek zararlı mı?​

Güneşe karşı kesin korunmanın tek bir yolu var, o da ‘giyinmek’. Çıplak güneşlenmenin en büyük risklerinden biri, eğer daha önce güneşe çıkmadıysanız, ileri derece güneş yanıklarıdır. Güneşlenirken en azından vücudunuzun üst ve alt kısımlarını örtün. Güneş ışınlarından zarar görmüş göğüs uçları su toplayıp kabarabilir.

Solaryum yaşlandırır mı?​

Solaryum UV ışınları verir, bu ışınlar güneşten biraz daha az zararlıdır. Çok uzun süre kullanıldığında, alışkanlık haline geldiğinde -aynı sigara gibi- cildi yaşlandırır, lekelenmeleri artırır ve her halükarda kanserojen olur.
 
Geri
Üst