AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bronsit ne tetikler?

Editör

Yeni Üye

Bronşit ne tetikler?​

Akut bronşit genellikle virüslerden, tipik olarak soğuk algınlığı ve grip (influenza) neden olan virüslerden kaynaklanır. Antibiyotikler virüsleri öldürmez, bu nedenle bu tip ilaçlar çoğu bronşit vakasında yararlı değildir. Kronik bronşitin en yaygın nedeni sigara içmektir.

Bronşit kotu mu?​

Bronşit, bronşların iltihaplanmasına bağlı olarak gelişen bir hastalıktır.Bronşlarda mukoza üretiminin artması ile öksürüğün başladığı bronşite virüsler ve bakterilerin sebep olduğu enfeksiyon hastalıklarının yanı sıra sigara, astım ve çeşitli alerjiler de neden olabilir.

Bronşit atakları nasıl olur?​

Bronşit atakları nasıl olur?
Akut Bronşit Genel olarak virüs ya da bakteri gibi mikropların sebep olduğu enfeksiyonlar veya çeşitli alerjiler nedeniyle bronş duvarlarının kalınlaşması ve mukus üretiminin artması sonucu oluşur. Sebep olan enfeksiyon tedavi edildiğinde veya alerjiye neden olan madde ortamdan kaldırıldığında iyileşir.

Bronşit hastaları nelere dikkat etmeli?​

Bronşit hastaları nelere dikkat etmeli?
Doğal nemlendiriciler ile ortam atmosferi ideal oranda nemlendirilebilir. Akut bronşit hastalığı bronşiollerin ödem, mukus ve çeşitli hücresel kalıntılarla daralması sonucunda meydana gelir. Dolayısıyla ödemi kontrol altına almak ve mukus salınımını azaltmak için hastaların günde en az iki litre su tüketmesi gerekir.

Bronşit evde nasıl tedavi edilir?​

1 kaşık susam, 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 tutam tuzu bal ile karıştırın. Bu karışımı günlük olarak tüketin. Bol miktarda su tüketmek bronşit tedavisinde oldukça etkilidir. Su balgam çıkarmaya yardımcı olur ve vücuttaki intihabı daha rahat dışarı atar.

Bronşite kesin çözüm nedir?​

Bronşite ne iyi gelir doğal çözüm arıyorum, öksürükten yoruldum diyen kişilerin sıkça başvurduğu doğal seçenekler zencefil, bal ve limondur. Zencefil hem bağışıklığı güçlendiren hem de güçlü bir öksürük önleyici olan bir bitkidir. Zencefilli – ballı- limonlu orta sıcaklıkta bir çay içmek göğsü rahatlatır.

Geri