AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bronkoskopi de hasta uyutulur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bronkoskopi de hasta uyutulur mu?​

Bronkoskopi işlemi genel anestezi altında tamamen uyutularak yaptığımız için size hiçbir sıkıntı ve acı vermeyecektir. İşlem öncesi nefes darlığı varsa bronkoskopiden önce size ön tedavi uygulanır. Genel anestezi öncesi üst solunum yollarına lokal anestezi de uygulanır.

Bronkoskopi Nedir makale?​

Bronkoskopi, çok genel bir tanımlama ile havayollarının yani bronş ağacının içerden görüntülenmesi işlemidir. Bu işlem esnasında boğaz, gırtlak, nefes borusu ve bronş ağacının anatomisi incelenir.

Bronkoskopi sonrası neler olur?​

Bronkoskopi sonrası neler olur?
Bronkoskopi uygulama sonrası Boğazınızın uyuşukluğu geçinceye kadar (yaklaşık 3 saat) bir şey yiyip içilmemelidir. İşlem sırasında ve sonrasında boğazda yanma, gıcıklanma, ses kısıklığı, hafif ateş, hafif kanlı balgam gelmesi gibi problemleriniz olabilir.

Bronkoskopi Nedir Zararları?​

Bronkoskopi Nedir Zararları?
Bronkoskopi güvenli, tanısal bir işlemdir ancak yine de risk taşır. Nadiren geçici ateş, kanama nefes darlığı gibi komplikasyonlar olabilir. Doktorunuz bunu rahatlıkla kontrol altına alır. Bronkoskopik biyopsi ile akciğerde sönme riski de %1’den çok azdır.

Bronkoskopi işlemi ne kadar sürer?​

Bu test ortalama 25-30 dakika sürebilir. Testten sonra bir süre solunum ve kan basıncı izlenir. Boğaz kısmında birkaç gün boyunca geçici olarak ağrı, ses kısıklığı ve hışırtılar olabilir.

Bronkoskopi tehlikeli mi?​

Akciğer bronkoskopi ne kadar sürer?​

Akciğer bronkoskopi ne kadar sürer?
Fleksibl bronkoskopi işlemi ortalama 10-15 dakika sürer ve işlem sonrası hasta evine gönderilebilir. İşlem sonrasında 2 saat boyunca hasta yememeli ve içmemelidir. Bunun nedeni ise ağız ve boğaz uyuşuk durumda olduğundan yenilen veya içinlen şeyler soluk borusu ve bronşlara kaçabilir.

Bronkoskopi nedir ne için yapılır?​

Bronkoskopi nedir ne için yapılır?
Bronkoskopi gırtlak bölgesinden sonraki solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için bir takım işlemler, girişimler yapmak kullanılan bir tür endoskopi yöntemidir.

Bronkoskopi ne kadar?​

Fleksibl bronkoskopi işlemi ortalama 10-12 dakika sürmektedir. İşlem sonrası hasta evine gönderilebilir. İşlem sonrasında ağız ve boğaz uyuşuk durumda olduğundan 2 saat boyunca hasta yememeli ve içmemelidir.

Bronkoskopi nerelerde kullanılır?​

Genel anestezi altında yapılan bronkoskopi işlemi genellikle tedavi durumlarında tercih edilmektedir. Ayrıca kanama riski yüksek tümörlerde, bazı yabancı cisim çıkarılması vakalarında ya da kritik solunum yetersizliği gelişebilecek hastalarda da tanısal amaçla uygulanabilmektedir.

Bronkoskopi ne kadar sürüyor?​

Bronkoskopi ne kadar sürüyor?
 
Bronkoskopi işlemi genellikle 25-30 dakika sürmektedir. Bu süre içerisinde havayollarının iç kısmı incelenir ve gerekli tedavi veya biyopsi işlemleri yapılır. Test sonrasında bir süre solunum ve kan basıncı izlenir. İşlem sırasında genel anestezi altında olunduğu için hasta herhangi bir acı veya sıkıntı hissetmez.

Akciğer bronkoskopi yani fleksibl bronkoskopi işlemi ise genellikle ortalama 10-15 dakika sürer. Bu işlem sonrasında hasta evine gönderilebilir, fakat işlem sonrasında ağız ve boğazda uyuşukluk olabileceğinden 2 saat boyunca yememek ve içmemek önerilir.

Bronkoskopi işlemi genellikle güvenli bir tanısal işlem olmakla birlikte, her tıbbi prosedürde olduğu gibi bazı riskler taşır. Nadir durumlarda komplikasyonlar yaşanabilir ancak doktorunuz bu durumları kontrol altına alabilir. Çoğu durumda bronkoskopi işlemi başarılı bir şekilde tamamlanır ve hastalar için faydalı olabilir.
 
Geri
Üst