- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Brokoli ne kadar sürede pişer?
Düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun ve buharda pişirme aparatının içine brokolileri koyup kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirin ve servis tabağına alın.Brokolinin piştiğini nasıl anlarız?
Brokolinin piştiğini nasıl anlarız?Suda ya da buharda haşlanan brokolinin rengi dönmeye başladığında, bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Brokoli haşlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, haşlama işlemi bittikten sonra brokolinin suda bekletilmemesidir.
Brokoli Sararmadan nasıl haşlanır?
Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli. Brokoli haşlanırken ocağın altı kısık olmalı. Brokolinin haşlandıktan sonra yeşil kalması içinse şoklama yöntemi kullanmalı ve daha önce hazırladığınız buzlu suya batırıp çıkarmalısınız.Brokoli nasıl pişirilir nasıl yapılır?
Brokoli nasıl pişirilir nasıl yapılır?Çok lezzetli ve sağlıklı olan bu sebzeyi bir süre haşlamak için tencereye üzerini geçecek kadar su eklemelisiniz. Brokolinin yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar tencerede haşlanması yeterli olacaktır. Zaten brokoli çiğ olarak da tüketildiği için fazla haşlamanın bir gereği yoktur. Brokoliyi haşlarken kapağını kapatmayın.
Bahçede brokoli yetiştiren çoğu kişi, ilk aşamalarda iki günde bir az miktarda su vererek bitkilerini sularlar. Tohumların ekim işleminden filizlenmesine kadar süren bu süre içerisinde toprağı nemli tutarlar ve verilen su miktarını arttırırlar. Ancak, sıcak günlerde günde bir kez sulamanız gerekebilir.
Brokoli haşlarken sıcak su mu olacak soğuk su mu?
Brokoli haşlarken sıcak su mu olacak soğuk su mu?Haşlama Brokoli Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir.