- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Brokoli karnabahar mı?
Brokoli lezzetsiz, karnabahar lezzetli. Brokoli pahalı, karnabahar ucuz. Brokolinin kıymalısı, yoğurtlusu olmaz, olsa da karnabahar gibi lezzet patlamaları filan yapmaz, yapamaz. Ayrıca “gaz” sorunu brokolide karnabahardan daha fazla ve yoğun olabiliyor.Brokoli karnabahar Sivilce nasıl yapılır?
Karnabahar ve brokoliyi ocakta unuttum ve su dibine kadar buharlaştı. İçine kattığım karnabahar ve brokoli de gitti, tencerenin dibinde pekmez gibi bir madde kaldı. Çöpe atmaya giderken akneye etkisini düşündüm ve onu çay bardağının dibine koyarak kendimde denedim ve etkili olduğunu gördüm.Karnabahar Lahanagillerden mi?
Brokoli ve karnabahar lahanagiller ailesinin iki farklı türü. Sağlığımız için önemli vitaminler, mineraller ve fitokimyasal bileşikler içeren lahanagilleri doğanın gücü yapan en önemli özelliği ise kayda değer miktarda sülforafan içermesi.
Karnabahar sivilce geçirir mi?
Brokoli ve karnabaharın sivilcelere iyi geldiği ortaya çıktı. Türk bilim adamlarının tesadüfen ortaya çıkardığı buluş, sivilceye çare oldu. Ocakta unutulan bir yemeğin buharlaşan suyunun pekmez kıvamında bir ürün bıraktığını dile getiren Cihat Dündar, ortaya çıkan maddenin sivilceye iyi geldiğini anlattı.Brokoli karnabahar nasıl yapılır?
Brokoli, karnabahar ve havuçları buharda pişirin ya da çok az suda haşlayın. Haşladığınız sebzeleri salata kasesine alıp soğumalarını bekleyin. Bu esnada dereotu, taze soğan ve közlenmiş biberi ince ince doğrayın. Mısır, biber, yeşillikler, tuz, limon suyu ve zeytinyağını sebzelere ilave edin.Karnabahar hangi aileden?
Karnabahar (Brassica oleracea ‘Botrytis’), turpgillerden (Brassicaceae), çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen, sebze olarak kullanılan bir bitki. Turpgillerden; vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan 2 yıllık otsu bir bitkidir.
Brassica cinsi bitkilerin bir parçasıdır. Brokoli, roka, çin lahanası, brüksel lahanası, lahana, karnıbahar, turp, şalgam, su teresi gibi sebzeleri içermektedir (1,2,3,4).