AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Brokoli Karnabahar Graten

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Brokoli Karnabahar Graten Tanımı İçin Gereçler
400 gr karnabahar bütün karnabaharın yarısı
500 gram brokoli
2 orta patates
1 büyük havuç
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Karabiber tuz
Üzeri için
Kaşar rendesi
1 su bardağı kadar

Brokoli Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

Birinci evvel karnabahar brokoli ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyun yarısına kadar su koyun biraz tuz atın kaynatın kaynadıktan sonra patatesi havucu soyup doğrayıp onlarında kaynayan tencereye ekleyip hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Suyunun süzün ben suyunu dönmedim bardaklar koyup donduruyorum çorbalar ekliyorum zerzevat suyu çok âlâ oluyor.
Süzdüğünüz zerzevatları bırakın biraz soğusun.
Brocama alarak biraz doğrayın ufak olunca daha hoş oluyor beşamel sos için yağı eritin.
Unu koyup biraz kavurun sütü ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırın.
En son tuzu karabiberi ekleyip altını kapatın. Sebzelerin üstüne gezdirin.
En üstüne kaşar rendeleyin.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun mükemmel oluyor kesinlikle deneyin
 
Geri
Üst