AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Brokoli en saglikli nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir?​

Bizce en sağlıklı brokoli pişirme yöntemi ise buhar. Brokolinizi buharda pişirmek için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun ve buharda pişirme aparatının içine brokolileri koyup kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirin ve servis tabağına alın.
Hergun brokoli yemek zararli mi?
Genel olarak brokoli yemenin herhangi bir zararı olmadığı gibi yan etkileri de ciddi değildir. Brokoli tüketiminin en yaygın yan etkileri gaz ve bağırsakta tahriş ise brokolinin yüksek lif oranından kaynaklanır.
Karnabahar ve Brokoliyle ne yapılır?
Karnabahar Brokoli Salatası | Yemek Tarifleri
- Brokolili Karnabahar Salatası
- Kış Salatası
- Fırında Sebze Sote.
- Fırında Karnabahar.
- Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar.
- Brokoli Turşusu.
- Havuçlu Brokoli Salatası
- Tavuklu Karnabahar Salatası

Brokolinin vitamini gitmeden nasıl pişirilir?​

Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir. Gereğinden fazla haşlanırsa, çok yumuşayacak, dağılacak ve besleyiciliği azalacaktır.
Brokolinin Sararmaması için ne yapılır?
Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli. Brokoli haşlanırken ocağın altı kısık olmalı. Brokolinin haşlandıktan sonra yeşil kalması içinse şoklama yöntemi kullanmalı ve daha önce hazırladığınız buzlu suya batırıp çıkarmalısınız.
Günde ne kadar brokoli yenmeli?
1 bardak çiğ brokoli günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 153’ini, folat ihtiyacının yüzde 14’ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 11’ini ve diyet lifi ihtiyacının da yüzde 9’unu karşılar” dedi.
Meme kanseri riskine karşı haftada 1 ya da 2 kez brokoli yenilmesini öneren Akkurt, A, C, E ve karotin bakımından zengin bir yapıya sahip olan brokolinin antioksidan bakımından da zengin olmasının hücreleri serbest radikallere karşı koruduğunu, ‘sülforafan’ zengini olan brokoli filizinin tam bir panzehir görevi …
Brokoli suyu neye iyi gelir?
Kalp hastalıkları, kanser, kemik, cilt yapısını iyileştirir, yanık ve kızarıklık izlerini giderir. Bağışıklığı güçlendirir ve kişiyi alerjilere karşı korur. Brokoli Suyu Neye İyi Gelir? Bilinen pek çok faydası bulunan brokoli suyu, vücut içerisinde pek çok durumda koruyuculuk görevi üstlenir.
Karnabahar Salatası nasıl yapılır?
Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabahar salatası yapmak için öncelikle karnabaharları küçük parçalara ayırarak bol suda yıkayalım.
- Ardından uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Tuz ve limon suyunu da ekledikten sonra karnabaharları orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.

Brokoli Sararmadan nasıl haşlanır?​

Brokoli suda nasıl haşlanır?
Haşlama Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak güzelce yıkadığımız brokoliyi çiçeklerine ayıralım.
- Uygun bir kapta hazırlamış olduğumuz sirkeli suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.
- Bir tencerede kaynattığımız suya, tuz ilave ederek, brokolileri içerisine koyalım ve 7-8 dakika haşlayalım.
Brokoli Sararırsa ne olur?
Sararan brokoli zehirli değildir, tüketen kişiler zehirlenmez. Ancak yenmemesi tavsiye edilir. Eğer brokolinin bir kısmı sarı ise, o kısmı çöpe atılır ve geri kalan yeşil kısmı kullanılır. Çiğ brokoli nasıl acı ise, sarardığında özellikle de piştiğinde acılığına acılık katar.
 
Geri
Üst