- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Brokoli en güzel nasıl yenir?
Besin değerini korumak açısından brokoliyi buharda pişirmek en sağlıklı yöntemi. Buharda pişirdiğiniz brokolinin yanına hem renk olarak hem de lezzet olarak çok yakışacak iki sebze daha var ki patates ve havuç! Bir güzel buharda yumuşatılan bu sebzeleri yoğurtla servis ederek sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.Brokoli nasıl Lezzetlendirilir?
Tencereye su koyuyoruz. İçine brokoliyi atıyoruz. Brokoliler haşlanıyor çok ezilmeyecek şekilde dikkatli haşlayın haşlanırken içine tuz ve limon suyunu döküyoruz. Haşlandığında tadına bakın eğer tuzu ve limonu emmişse tadı zaten iyidir lakin az gelirse ekleme yapıp bekletebilirsiniz.Haşlanmış brokoli ile neler yapılabilir?
Haşlanmış brokoli ile neler yapılabilir?Brokoli Yemekleri – Brokoli İle Yapılan Yemek Tarifleri
- Fırında Sebze Sote.
- Brokolili Fırın Makarna.
- Brokoli Yemeği.
- Fırında Brokoli Graten.
- Havuçlu Brokoli Salatası
- Brokoli Kızartması
- Brokoli Mücver.
- Brokolili Karnabahar Salatası
Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir?
Bizce en sağlıklı brokoli pişirme yöntemi ise buhar. Brokolinizi buharda pişirmek için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerenin içine bir miktar suyu doldurun ve buharda pişirme aparatının içine brokolileri koyup kapağını kapatın. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirin ve servis tabağına alın.Brokoli çiğ yenir mi?
Brokoli çiğ, düşük ısıda-kısa süreli pişirilmiş veya buharda haşlanarak tüketilmelidir. Yüksek ısı antikanserojen etki gösteren sulphoraphane maddesinin azalmasına neden olur. Bu karnabahar, lahana, brokoli ve brüksel lahanası gibi Brassicaceae familyasındaki tüm gıdalar için geçerlidir.Brokoli sosu nasıl yapılır?
Brokoli sosu nasıl yapılır?Öncelikle brokolilerimizi parçalara ayırıyoruz. Tenceremize alıp haşlıyoruz. Piştikten sonra ayrı bir borcama alıyoruz. Sosumuz için sarımsağımızı dövüp içerisine limon suyunu sıkıp ,sumak, zeytinyağı ve pulbiber ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
Brokoli pişerken yeşil kalması için çok haşlamamak lazımdır. Çok fazla haşlanan brokoli hem yumuşar hem de renk değiştirebilir. Bunun yaşanmaması için brokoliyi yeterli seviyede haşlamak gerekir. Fazla haşlanan brokolilerin besin değeri kaybolabilir.
Haşlanan brokoli ve havuçlar soğuyunca derin bir karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış taze soğan, mısır, doğranmış kornişon turşu ve doğranmış kırmızı köz biber eklenir. Hazırlanan sosta malzemelerin üzerine boşaltılarak nazikçe karıştırılır ve servis edilir.
Brokoli haşlaması neye iyi gelir?
Brokoli haşlaması neye iyi gelir?A ve C vitamini içeren brokoli aynı zamanda antioksidan özelliğinden dolayı vücut direncini artırmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren brokoli özellikle kış hastalıklarına karşı iyi bir kalkan görevini görmektedir. Brokoli içerisinde bulunan çözünebilir lif sayesinde kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Brokolinin vitamini gitmeden nasıl pişirilir?
Brokoliler; vitamin değeri kaybedilmeden, kısa süre, hafif diri kıvamda ve canlı yeşil renkte kalacak şekilde haşlanmalıdır ve sıcak su içinde bekletilmeden, hemen haşlama suyu süzülmelidir. Gereğinden fazla haşlanırsa, çok yumuşayacak, dağılacak ve besleyiciliği azalacaktır.Brokoli Haslanmadan yenir mi?
Alkali sebzelerden biri olan brokoliyi çiğ ya da pişirme yöntemi ile yiyebilirsiniz. Pişirme yöntemi olarak haşlama ve buharlamayı kullanabilirsiniz. Ancak brokolinin besin değerini kaybetmemesi için en faydalı tüketim şekli buharda pişirilmesidir. Böylelikle brokoliden en yüksek fayda alınabilir.Sporcular neden brokoli yer?
Sporcular neden brokoli yer?Brokoli. Brokoli oldukça faydalı bir besin olmakla beraber spor performansının arttırılması konusunda da öneme sahiptir. Özellikle spor sonrası tüketildiğinde karoten kaslarının daha kısa sürede toparlanmasına olumlu etki eder.