- Konu Yazar
- #1
Brokoli en güzel nasıl pişirilir?
Bir tencerede kaynattığımız suya, tuz ilave ederek, brokolileri içerisine koyalım ve 7-8 dakika haşlayalım. Rengi solmadan ve çok yumuşamadan süzgeçten geçirerek servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve çırpılmış yoğurdu gezdirerek servise hazırlayalım. Arzuya bağlı üzerine pul biber serpebilirsiniz.Brokoli kokusuz nasıl haşlanır?
Brokoli kokusuz nasıl haşlanır?Sepetin alt kenarlarını ıslatmaya yetecek kadar tencereye su ilave edin. Ekmek, ortaya çıkan kükürt kokusunu emecektir. Brokoli haşlama suyunun içine bir çay bardağı süt ekleyin. Süt, brokolinin hem daha iyi pişmesini sağlayacak hem de kokunun çıkmasını engelleyecektir.
Brokoli neden sirkeli suda bekletilir?
Brokoli neden sirkeli suda bekletilir?Yaklaşık 15 dakika kadar sirkeli suda bekleyen brokoliyi, musluk altında soğuk sudan geçirin ve dilediğiniz tarif için kullanın. Sirkeli su, bazı bitkilerde bulunan minicik böceklerin temizlenmesini sağlar.
Brokoli besin değeri kaybetmeden nasıl yapılır?
Brokolileri kaynayan suda fazla tutmamalısın. Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir. Haşlanmış olan brokolileri canlı yeşil renklerini kaybetmemeleri için haşlama suyundan çıkarıp buzlu su dolu bir kaba al ve 2 dakika kadar da burada bekletip şokla.Feast brokoli nasıl yapılır?
Feast brokoli nasıl yapılır?Feast brokolileri kaynamış tuzlu suda 3 dk haşlayın. Haşladığınız brokolileri soğuk suda birkaç dakika beklettikten sonra peçete yardımıyla kurutun. Arpacık soğanını zeytinyağında karamelize edin. Soğanları, istenilen boyutta kesilmiş havuç ve istiridye mantarı ile soteleyin.
Brokoli haşlandıktan sonra nasıl saklanır?
Brokoli haşlandıktan sonra nasıl saklanır?Brokoliler ‘blanche’ dediğimiz şekilde sıcak suda bir miktar haşlanır ve buzlu suya alınarak şoklanır. Bu sayede pişmiş ve rengini koruyan brokoliler elde etmiş olursunuz. Bu şekilde porsiyonlarına bölünerek poşetlenir ve dondurucuda saklanır.