Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Brokoli Corbasi neden aci olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Brokoli Çorbası neden acı olur?​

Sararmış brokolinin acı olduğundan, salatalarda yahut yemeklerde kullanılamaz. Ancak bir kısmı sararan brokolinin, sarı kısımları hariç ara ara yeşilliklerinden brokoli çorbası yapılabilir.

Brokoli de böcek olur mu?​

Brokoli çoğunlukla yapraklarının altlarında yaprak bitleri ve üç tür lahana solucanı ile enfekte olur. Brokoli yapraklarına ve kafalarına saldıran üç lahana kurdu çeşidi mevcuttur. Bunları ve öteki böcek ve solucanları yaklaştırmamak için brokoliyi 1 çay kaşığı tuz ile soğuk suda yarım saat dinlendirilmelidir.
Bir tencerede kaynattığımız suya, tuz ilave ederek, brokolileri içerisine koyalım ve 7-8 dakika haşlayalım. Rengi solmadan ve çok yumuşamadan süzgeçten geçirerek servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve çırpılmış yoğurdu gezdirerek servise hazırlayalım. Arzuya bağlı üzerine pul biber serpebilirsiniz.
Brokoliden böcekler nasıl yok edilir?
Brokoli yapraklarına ve kafalarına saldıran lahana solucanları ve böceklerdir. Bunlardan ve diğer böcekleri solucanları gidermek için brokoliyi yarım saat 1 çorba kaşığı tuzlu suda bekletilmelidir. Her litreye 1 kaşık tuz eklenir. Tuzlu suya batırıldıktan sonra brokolinin akan su altında iyice durulanması gerekir.
Brokoli biti nasıl temizlenir?
Suyun içine 1 fincan sirke ekleyerek brokoli parçalarının daha da temiz olmasını sağlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar sirkeli suda bekleyen brokoliyi, musluk altında soğuk sudan geçirin ve dilediğiniz tarif için kullanın. Sirkeli su, bazı bitkilerde bulunan minicik böceklerin temizlenmesini sağlar.

Brokoli suda nasıl haşlanır?​

Brokolilerin üzerini aşmayacak miktarda kaynar suyun içerisine brokolilerin çiçekleri üst kısımda kalacak şekilde koymalısınız. Brokolileri haşlarken tencerenin kapağı mutlaka açık olmalı. Brokolilerin besin değerinin kaybolmaması için mümkün olduğunca az pişirilmeli. Bunun için maksimum 2-3 dakika yeterli.
 
Geri
Üst