- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 202.171
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Broiling pişirme yöntemi nedir?
Broiling (Üstten ısı) Izgara tekniğinin bir değişiğidir. Bu sefer ısı üst taraftan verilerek uygulanır. Genellikle göz yumurtada olmasını istemeyeceğiniz pişmemiş beyaz kısımları pişirmek için ideal bir yöntemdir.Grill pişirme yöntemi nedir?
Grill, ızgarada pişirme yöntemidir. Bu yöntem de ısı sabit bir şekilde aşağıdan gelir ve ürünler hızlıca pişer. Bu yöntemde et, sebze, kümes hayvanı, balık pişirebilirsiniz.Braising hangi mutfakta kullanılır?
Ürünümüzü kapalı bir tencere içinde düşük ısıda yağ ile kavurduktan sonra az bir yağ ile pişirmektir. Ürünlerimiz sosun içerisinde olmalıdır. Türk mutfağında tencere yemeklerinde sık sık kullanılan pişirme yöntemidir.
Braise nasıl yapılır?
Bir tencerede büyük boyutlarda doğranmış etlerin, düşük ısıda pişirildikten sonra sos veya stok, fond ilave edilerek yavaş bir şekilde pişirilmesi işlemine ”Braising” denir. Braising tekniği ile pişirilen yemekler genellikle yahni gibi Türk mutfağındaki birçok yemeği pişirmek için kullanılan bir tekniktir.Kuru pişirme nedir?
kuru pişirme, 132 santigrad üzeri sıcaklıklarda pişirmeyi içerir. yiyeceklerin kahverengi olmasını sağlayan, bu daha yüksek sıcaklıklardır ve ıslak pişirme ile bu rengi almazlar.SUBI tekniği nedir?
Sous Vide; Fransızca bir terim olarak vakum altında anlamına gelir. Genel olarak; gıdaların pişirilmeye hazırlanması, lezzetlendirilip vakum poşeti içinde havası alınarak vakumlanması, kaynatmaya oranla (100C) daha düşük kontrollü ısı uygulanmış su banyosu içerisinde ürünlerin pişirilmesi sürecidir.
➢ Poché yöntemlerı 2 grupta incelenir. o Balık, tavuk türü gıdalar, minimum miktardaki sıvılar ile (su, sıvı, süt ve şarap) pişirilir. o Sıvı kaynamamalı, kaynama noktasına yakın ısıda pişmesi sağlanmalıdır. o Pate gibi yiyeceklerin hazırlanması için ortalama 180°C’lik sıcak fırın ısısı gereklidir.
1.NEMLİ ISIDA PİŞİRME YÖNTEMLERİ Besinlerin suda,sosda veya buharda pişirilmesidir. Sadece ısıtmakla kalmayıp besinin lezzetine, rengine, dokusuna ve görüntüsüne farklılıklar katmaktadır. Bu yöntemde; besinlerin mineral ve vitamin gibi bileşenleri suya geçmektedir.