AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Brittle Astim nedir?

Editör

Yeni Üye

Brittle Astım nedir?​

Brittle astım: Akut olarak ortaya çıkan ağır hava yolu daralmasına sekonder gelişen ataklarla karakterizedir. Belirli bir tetikleyici faktör olmaksızın stabil seyretmeyen astım tipidir. Ataklar arasında solunum fonksiyonları normal olabilir.

Stres astımı tetikler mi?​

Stres astımı tetikler mi?
Üzüntü ve stres astımı tetikleyebilir. Üzüntü ve strese karşı yoga, meditasyon gibi gevşetici teknikler kullanılabilir.

Alerjik astım psikolojik mi?​

Alerjik astım psikolojik mi?
Çırpınarak soluk almaya gayret ederken nihayet öksürünce, sıkışmış olan salgılar ve balgam çıkar.Sonunda derin nefes alıp verirken rahatlar ve kendine gelir.Sonunda şiddetli tonda bir öksürükle rahatlar. Dolayısıyla, Astım aslında genetik bir hastalıktır fakat psikiyatrik bir yönü de vardır.

Bronşiyal astım ne demek?​

Astım (bronşial astma), küçük bronşların ve bronşiollerin, çeşitli uyaranlara aşırı tepki vermesinin sonucu ortaya çıkan, solunum yolu daralmasına sebep olan kronik bir rahatsızlıktır. Buna hava yollarında iltihap da eşlik eder. Çocukların ’u, erişkinlerin %6’sı astım hastasıdır.

Endotip ne demek?​

Endotip ne demek?
Endotip: Bir hastalığın farklı fonksiyonel veya patobiyolojik/patofizyolojik mekanizmalarla tanımlanmış alt grubudur (9,10).

Psikolojik astım olur mu?​

Psikolojik astım olur mu?
, hem de psikolojik faktörler astım hastalığında krizlerin sıklığını artırarak hastalığın alevlenmesine neden olmaktadır. Astım hastalığı; çevresel faktörlerin, iltihabi nedenlerin, alerjik nedenlerin ve psikolojik faktörlerin etkili olduğu solunum yollarının müzmin (kronik) bir hastalığıdır.

Alerji psikolojik olabilir mi?​

Psikolojik alerji diye bir şey olmaz ama psikolojik nedenler alerjiyi tetikleyebilir. Daha önce de birçok postumda anlatmıştım, bir hastalığı yaşamak için hastalığın şartlarının oluşması gerekir. Bir anda bir A maddesine karşı alerji geliştiremezsiniz.

Bronşiyal astım neden olur?​

Bronşiyal astım neden olur?
Aşırı sıcak ve aşırı soğuk hava koşulları Hava kirliliği. Kimyasal kokular veya dumanlar. Obezite.

Bronşiyal astım geçer mi?​

Bronşiyal astım geçer mi?
Alerjik Astım Büyüdükçe Geçmez! Ancak bu iyileşme geçicidir. Alerji devam ettiği sürece ergenlikte hastalığı atlattığı düşünülen çocukların büyük bir kısmı 30’lu yaşlarda yeniden astım atakları geçirmeye başlar.

Geri