- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Briand-Kellog Paktı toplanma amacı nedir?
Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede, savaşın ulusal politika olarak kullanılmasını yasaklayan bir uluslararası antlaşmadır. Antlaşmanın mimarları, ABD Dışişleri Bakanı Frank B. Antlaşma, 24 Temmuz 1929’da yürürlüğe girdi.Litvinov doktrini nedir?
Sovyetler Birliği’nin Briand-Kellog Paktının güttüğü aynı amacı kapsayan bir protokolü kendi komşuları arasında da en kısa zamanda yürürlüğe koymak için hazırladığı özel bir protokol.Sadabat Paktı amacı nedir?
Daha önce belirtildiği üzere İtalya’nın son hamlesi ile doğu Akdeniz tehlikeye düşmüş ve Orta Doğu’ya yönelik bir savunma ittifakı kurmak zorunluydu. Bu ittifak ile birlikte Orta Doğu’nun İtalya tehlikesinden korunması amacıyla “Sadabat Paktı” imzalanmıştır.
Akdeniz Paktına neden olan ülke?
Akdeniz Paktı Hakkında Detaylı Bilgi II. Dünya Savaşı öncesi dönemde İtalya’nın Akdeniz’de oluşturduğu tehdit karşısında İngiltere ile Türkiye, Yugoslavya ve Yunanistan arasında herhangi bir saldırı durumunda karşılıklı askeri yardımlaşma sözlerine dayalı güvenceler sistemi.Litvinov Protokolü kim imzaladı?
sovyetler birliği öncülüğünde 9 şubat 1929 tarihinde letonya, estonya, romanya ve polonya’nın imzaladığı pakttır. tarafsızlık ve saldırmazlık hükümleri içermektedir. savaşa ve saldırganlığa karşı hazırlanmış bir belge olan litvinov protokolü’ne türkiye nisan 1929’da katılmıştı.Sadabat Paktı nedir kısa bilgi?
Sadabat Paktı, Türkiye, İran, Afganistan ve Irak arasında imzalanmış olan uluslararası bir saldırmazlık antlaşmasıdır. Antlaşma 8 Temmuz 1937 tarihinde Tahran’da bulunan Sadabat Sarayı’nda imzalanmıştır. Sadabat Paktı kısaca bölgesel bir savunma antlaşmasıdır.
Bağdat Paktı hangi amaçla kurulmuştur?
CENTO (Central Treaty Organization; Merkezi Antlaşma Teşkilatı; önceki adı ile Bağdat Paktı (1955-1959), Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve Birleşik Krallık arasında, Sovyetler Birliği’nin Ortadoğu’da nüfuz kurmasını önlemeye yönelik olarak kurulan eski karşılıklı güvenlik ve savunma örgütü.Balkan Paktı hangi amaçla kurulmuştur?
Balkan Paktı (resmi adı: Dostluk ve İşbirliği Antlaşması) 28 Şubat 1953’te, Yunanistan, Türkiye ve Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan antlaşma. Antlaşma, Sovyetler Birliği’nin Balkanlar’daki etkisine karşı bir caydırıcı bir rol oynaması için imzalandığı bildirilmektedir.Bulgaristan Balkan Paktına neden katılmadı?
Balkan Antantı, 9 Şubat 1934 tarihinde Atina’da Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında imzalanan anlaşmadır. Arnavutluk İtalya’nın etkisinde olduğu için Bulgaristan ise komşu ülkelerin topraklarında hak iddia ettiği için Balkan Antantına katılmadı.